Nästa Apple TV kan också vara en HomePod

apple tv 3 featured

Nästa generations Apple TV kan vara kombinerad med en smarthögtalare i HomePod-serien.

Det finns också indikationer på att Apple undersöker om de kan slå ihop en Apple TV med en inbyggd pekskärm och FaceTime-kamera.

Lästips: Gömd sensor i HomePod Mini – oklart när Apple aktiverar den

Det är webbsajten Bloomberg som rapporterar om Apples påstådda planer.

I deras artiel står det att en potentiellt kommande modell kan få både högtalare och inbyggd kamera för att möta konkurrenter som Roku Streambar och Amazon Fire TV Cube.

Högtalaren ska vara en HomePod-liknande variant med stöd för både Siri och andra smarta funktioner.

En annan variant av Apple TV kan få inbyggd skärm, vilket gör den till en direkt konkurrent med exempelvis Amazon Echo Show och Google Nest Hub.

Vi vet att Apple har en ny, klassisk Apple TV på gång, så en modell hem HomePod och/eller skärm lär inte vara trolig till marknaden än på något år eller fler.

Det har länge ryktats att Apple tänker göra något mer av Apple TV i framtiden – mer än att bara erbjuda den som ett mediacenter till din TV. Det vore inte orimligt, men Apple är ett företag känt för att dra ut på saker och ting, så det lär ta tid.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.