Kraschdumpar från Outriders kan ta flera gigabyte på hårddisken

outriders illustration 2021

Spelar du Outriders och upplevt att spelet kraschar lite väl ofta? Då ska du ta dig en titt på mängden ledigt utrymme på hårddisken – för kraschdumpar från spelet kan ta flera gigabyte i anspråk.

Det är vad en Outriders-spelare har upptäckt efter att ha använt verktyget WinDirStat. Ett Windows-verktyg för att visualisera data på Windows-installationer. Och han upptäckte att Outriders-mappen ”Madness” upptog hela 23GB.

Lästips: Första uppdateringen till Outriders är släppt – här är allt nytt

23GB av vad kanske du undrar? Och svaret är kraschdumpar. Varje krasch kan ta så mycket som en gigabyte i lagrad data. Information som spelstudion People Can Fly kan använda för att analysera krascher och skapa buggfixar.

Här hittar du kraschdata på din egen dator: Users/[användarnamn]/AppData/Local/Madness/Saved

Exakt sökväg beror på vilket användarnamn du har i Windows. Om du undrar över ”Madness” i sökvägen är det inga konstigheter. Madness är spelstudions kodnamn för Outriders.

Lästips: Varning: Outriders har en bugg som raderar ALLA dina saker

Du kanske har märkt att när Outriders kraschar så får du en avsering att ”UE4-Madness” har kraschat.

Om du har en fullsmockad mapp med mängder av kraschdumpar så kanske du undrar om du kan ta bort filerna. Och ja, det är helt säkert att radera alla filer i mappen.

Det är oklart varför People Can Fly behöver så stort utrymme för kraschdumpar. Det är också oklart huruvida spelstudion kommer att förändra koden så att det inte behövs lika mycket plats i framtiden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.