Varning: Outriders har en bugg som raderar ALLA dina saker

outriders illustration 2021

Spelar du nya och hypade spelet Outriders? Då ska du vara riktigt försiktig just nu – för spelet har en bugg som kan radera alla dina prylar på dina karaktärer.

Spelare vittnar om hur de förlorat anslutningen till spelets servrar, och när de loggar in igen så är alla saker borta. Permanent raderade av en osynlig hand.

Lästips: Trådlöst gamingheadset från Bang & Olufsen – Beoplay Portal

Och det är inte bara oanvända prylar som försvinner. Även sånt som användarna använder just vid tillfället verkar försvinna – vilket är ändlöst mycket värre.

Mängder av kritiska röster höjs just nu i olika forum av drabbade gamers. Bland annat på populära sajten Reddit där listan med arga röster är rejält lång.

Tacksamt nog har spelstudion bakom Outriders koll på buggen, och just nu pågår interna diskussioner för hur de bäst ska lösa den.

Men om du är drabbad och tror att du är prioriterad för en snabb lösning så får du tänka om. Fokus just nu är att få alla servrar så stabila som möjligt – först därefter kan du räkna med att få hjälp.

”We’re currently discussing the best possible ways to resolve this issue and ensure we are able to help everyone who has been affected. For now we are focusing efforts on stabilizing servers, which in turn should reduce these first weekend occurrences.”

Problemet här är så klart att alla som drabbats hamnar i ett tomrum utan hjälp.

Lästips: Razer lanserar gaminghörlurarna Blackshark V2 & Blackshark V2 X

En annan diskussion som pågår internt hos spelstudion är hur de ska tackla problemet med att återställa alla saker som försvunnit.

En tanke är att erbjuda enskilda samtal där spelare kan få personlig hjälp. Ett annat är att försöka hitta ett automatiserat sätt att lösa problemet.

Slutligen finns en annan, otrevlig bugg som gör att huvudvapnet plötsligt slutar fungera. Och att den vapenplatsen blir oåtkomlig. Även denna buggen undersöks av spelstudion idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.