Mycket sämre upplevelse med Apple TV på Nvidia Shield och Google Chromecast

Du kan inte längre hyra eller köpa filmer via Apple TV på Android TV och Google TV

Apple TV 4K
Li Lin, Unsplash

Apple TV-appen för Android TV och Google TV har uppdaterats till en ny version. Och den inkluderar en riktigt otrevlig nyhet – Apple har tagit bort möjligheten att köpa och hyra filmer via appen.

Om du vill fortsätta ha den möjligheten så ska du undvika att uppdatera din Apple TV-app så länge det bara går. Tänk bara på att Apple lär sluta ge stöd åt äldre versioner i framtiden, så knepet fungerar bara under en begränsad tid.

Nämnvärt är att du fortfarande kan komma åt alla dina tidigare köpta filmer och serier via Apple TV-appen.

Läs mer: Titta på Apple TV Plus helt gratis i 3 månader – om du har en PS4:a

Apple har även tagit bort snabblänkarna till ”Movies” och ”TV Shows” från den övre navigeringen. Därmed finns det bara tre valmöjligheter kvar med ”Watch Now”, ”Apple TV Plus” och ”Library”.

Du kan fortfarande hitta alla filmer och serier likt tidigare. Du kan bara inte göra något med dem om du inte redan äger dem. Allt som visas är ett ”How to Watch”-meddelande och en OK-knapp.

Anledningen till varför Apple har tagit beslutet att inte inkludera köp och hyrning av filmer via appen är inte fastställd. Men det spekuleras i att företaget vill öka sina marginaler och inte ge Google en del av sina intäkter.

Vi vet att Apple har ett avtal med Google sen tidigare som gav företaget ett begränsat undantag till den kommissionen som Google normalt tar. Det är tänkbart att Google reviserat avtalet och att Apple helt enkelt säger ”tack men nej tack” till nya villkor.

Läs mer: Gratis Apple TV Plus i 6 månader om du har en Playstation 5

Apple erbjuder fortfarande möjligheten att köpa och hyra filmer via de andra Apple TV-apparna för smart-TV, spelkonsoler och andra mediaspelare.

Läs mer om nyheten på webbsajten The Verge här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.