Motorola Moto G8 – enkel mobiltelefon i mellanklassen

motorola moto g8

Motorola Moto G8 är släppt – en mobiltelefon i mellanklassen med Snapdragon 665-processor, tre kameror och stor skärm.

Motorola Moto-serien är en prisvärd och uppskattad mobilserie i mellanklassen. En serie som ständigt förnyas med flera nya modeller, nu senast Moto G Stylus och Moto G Power.

Och med Moto G8 släpper Motorola sina nya generations Moto-telefon för den bredare massan. Under den 6.4 tum stora LCD-skärmen med upplösningen 1 560×720 pixlar sitter en Snapdragon 665-processor från 2019 och 4GB RAM-minne.

Andra detaljer i telefonen är 64 GB lagringsutrymme som ackompanjeras av en microSD-kortplats, tre kameror och ett batteri på 4 000 mAh. Upp till 40 timmars användning ska vara möjligt per laddning enligt Motorola.

motorola moto g8 2

De tre kamerorna på baksidan består av en huvudkamera på 16 megapixel, en macro-lins på 2 megapixel och en vidvinkellins på 8 megapixel. Enligt Motorola ska macro-linsen göra att du kan ta bilder hela fem gånger närmare ett objekt jämfört med en vanlig mobilkamera.

Det finns även två sedan tidigare släppta syskonmodeller som heter Moto G8 Power och Moto G8 Plus. Den förstnämnda har något vassare batteri på 5 000 mAh och Plus-modellen har bättre skärm samt bättre kameror än Moto G8.

Cirkapriset för Moto G8 är 2 000 kronor i Sverige. Det är idag oklart exakt när modellen släpps här, men räkna med att det inte dröjer alltför länge.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.