Samsung: Android 10 släpps INTE till Galaxy S8 & Galaxy Note 8

Samsung Galaxy S8 Plus
Bild: Samsung Galaxy S8 Plus

Om du har någon av de äldre mobiltelefonerna Galaxy S8 eller Galaxy Note 8 så måste vi tyvärr meddela att de inte får Android 10. Åtminstone inte officiellt från Samsung.


Samsung har bekräftat att Galaxy S8 och Galaxy Note 8 inte får en uppdatering med Android 10. Båda modellerna släpptes under 2017 vilket betyder att de inte omfattas av Samsungs löfte om att uppdatera mobiltelefoner i upp till två år.

Samsung Galaxy S8 och Galaxy Note 8 fick uppdateringar med Android 9 “Pie” under 2019. Enligt representanter för Samsung – vid upprepade tillfällen – påstods båda modellern få Android 10, något som alltså var direkt felaktigt.

Enligt webbsajten SamMobile, som pratade med andra representanter under Samsung Unpacked 2020 (lanseringen av Galaxy S20-serien), dementerades alla uppgifter om Android 10 till de gamla mobiltelefonerna.

Nyheten betyder även att telefonerna inte får senaste gränssnittet One UI 2.0.


Däremot väntas modellerna få kontinuerliga stabiliserings- och säkerhetsuppdateringar med buggfixar. Åtminstone för en överskådlig framtid och februari månads Android-fixar från Google finns redan tillgänglig.

Den senaste i skrivande stund är G95xFXXS7DTA6 till Galaxy S8/S8+ och N950FXXS9DTA1 om du har en Galaxy Note 8.

Det är beklagligt att tillverkarna av Android-telefoner inte har gjort som Apple och erbjuder mellan fem och sex år med större uppdateringar. Vi förstår att de vill sälja nya, förbättrade telefoner för att skaffa inkomster; samtidigt är det tråkigt att hundratals miljoner användare tvingas betala tusentals kronor för att ens ha säkra mobiltelefoner.

Har du någon av de båda modellerna som inte får fler stora uppdateringar? Vad tycker du om att behöva köpa en ny telefon för tusentals kronor för att få nya Android? Skriv en kommentar och berätta!