Samsung Galaxy Note 10: Uppdatering med bättre ansiktsigenkänning & nya gester

samsung galaxy note 10 stylus 2019

Samsung har släppt en uppdatering till Galaxy Note 10. Den nya mjukvaran ger bland annat bättre ansiktsigenkänning och fullskärmsgester. Läs mer om alla nyheterna i version N97xFXXU2BTB5 här.


Viktigast att känna till om N97xFXXU2BTB5 till Galaxy Note 10

  • Optimerad ansiktsigenkänning med frontkameran
  • Implementation av fullskärmsgester
  • Inkluderar INTE säkerhetsfixarna för mars månad
  • Installationsfilens storlek är cirka 260 megabyte

Den nya uppdateringen rullar ut gradvis på alla marknader, och första marknaden att få N97xFXXU2BTB5 är Tyskland. Därefter sprids nya versionen gradvis till fler marknader, bland annat Sverige.

Samsung har inte gått in i detalj kring vad nyheterna innebär. Den optimerade ansiktsigenkänningen är i princip självbeskrivande, men fullskärmsgester är lite mer svårtolkad.

Vad som är klart är i alla fall att du inte kan använda Android 10-specifika gester med tredjepartslaunchers. Så om du vill använda navigationsgester så är det Samsungs som gäller och inget annat.

N97xFXXU2BTB5 har inte senaste säkerhetsfixarna

En oväntad nyhet är att N97xFXXU2BTB5 inte har de senaste säkerhetsfixarna för Android från Google.


Samsung har skapat sig en trend av att vara snabb med nya säkerhetfixar – men med nya uppdateringen till Galaxy Note 10 drar de benen efter sig. Det betyder att du inte har de nya fixarna för säkerhetsproblemen som finns i Android.

Med det sagt så är det inte någon överhängande risk för din mobiltelefon. Samsung kommer att uppdatera med mars-fixarna inom en överskådlig framtid och det finns inga uppgifter om att sårbarheterna använts för att hacka Galaxy Note 10-enheter.