Mörkt läge på gång till Microsoft OneNote på Windows 10

OneNote Logo

Microsoft arbetar med att implementera stöd för så kallat ”mörkt läge” i många av sina applikationer. Exempelvis har Outlook för iOS och webben fått stödet tidigare, och nu riktar företaget blickarna mot OneNote för Windows 10.

OneNote är en applikation för att skriva anteckningar och snabbt hitta information som användarna lagrat på samma plats. Man skulle kunna jämföra OneNote med Evernote som har ett liknande upplägg, dock har OneNote ett mer dynamiskt upplägg som påminner mer om en whiteboard.

Uppdateringen till OneNote med mörkt läge är inte färdig i skrivande stund. Italienska bloggen Aggiornamenti Lumia har fått tag på en version av OneNote med en tidig implementation, och de är mycket imponerade över hur det fungerar även i detta skede.

onenote morkt lage vs ljust lage prerelease 2019 win10
Bildkälla: Aggiornamenti Lumia

Mörkt läge ser ut att gälla för alla delar av applikationen. Undantagsvis för den anteckning du arbetar med för stunden. Av uppenbara skäl då en whiteboard med bilder, grafik och text så klart inte är speciellt fungerande med svart bakgrund i alla lägen.

Bloggen noterar också att om du har OneNote på mobiltelefonen och är inloggad på samma Microsoft-konto som på desktop så synkroniseras mörkt läge mellan enheterna. Du kan alltså aktivera läget på desktop och automatiskt få samma läge på mobiltelefonen.

När mörkt läge faktiskt släpps återstår att se, men vi är riktigt glada att Microsoft åtminstone arbetar på det idag.

Och det blir inte sämre av att Laura Butler – som är ansvarig för OneNote på Microsoft – bekräftar ett förbättrat navigationssystem för applikationen. Det känns som att OneNote nästan stagnerat i utvecklingen de senaste åren, men nu verkar det verkligen hända saker.

Använder du OneNote? Vad tycker du om det kommande stödet för mörkt läge? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.