Horizon Zero Dawn 2 släpps till Playstation 5 under 2021

Horizon Zero Dawn

Väntar du på uppföljande till Horizon Zero Dawn? Då kommer väntan att bli lång – Horizon Zero Dawn 2 väntas inte komma förrän under 2021 och släpps till Playstation 5.

  • Röstskådespelare bekräftar att Horizon Zero Dawn 2 är under utveckling
  • Playstation 5 kan visas redan i år och släppas 2020 – men Horizon Zero Dawn 2 påstås komma först 2021
  • Anonyma uppgifter – så ta alla uppgifter med en stor nypa salt
  • Lästips: Playstation Plus Premium & Playstation 5 släpps samtidigt

Horizon Zero Dawn 2 är den väntade uppföljaren till otroligt hyllade och populära Horizon Zero Dawn. Ett succéspel som tog spelvärlden med storm tack vare sin bländande grafik, spelstil och utmärkta berättelse.

Om det är något som Sony och Playstation-serien har hyllats för de senaste åren så är det unika, exklusiva speltitlar. Och Horizon Zero Dawn är en av de absolut största – vilket betyder att Horizon Zero Dawn 2 har en enorm press på sig att bli minst lika bra.

Enligt en anonym utvecklare som säger sig ha insyn i utvecklingen av Playstation 5 kommer Horizon Zero Dawn 2 att bli exklusiv för spelkonsolen.

Lansering påstås ske under 2021. Och det är en trovärdig uppgift då första spelets utvecklare – Guerilla – redan arbetar med ett annat RPG-spel idag. Och röstskådespelaren Janina Gavinkar (Tatai i Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds) har i princip bekräftat att Horizon Zero Dawn 2 är under utveckling.

Vad som däremot gör uppgifterna mindre trovärdiga är att informationen kommer från ett anonymt inlägg på webbsajten Pastebin. Ta allt med en riktigt stor nypa salt.

Om du väntar på storspel till Playstation 4 eller Playstation 4 Pro istället kan du se fram emot The Last of Us: Part 2, Ghost of Tsushima och Death Stranding. Alla tre väntas bli de sista stora lanseringarna för Playstation 4-serien.

Sony kommer att hoppa över årets stora spelmässa E3 vilket är en indikation på att fokus ligger på utvecklingen av Playstation 5 och spelen till denna.

OBS: Notera att bilden till artikeln är från Horizon Zero Dawn och inte uppföljaren. Av uppenbara skäl eftersom det inte finns något material från Horizon Zero Dawn 2 än.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.