Playstation Plus Premium & Playstation 5 släpps samtidigt

sony-playstation-plus

Sony kommer att släppa prenumerationen ”Playstation Plus Premium” samtidigt med spelkonsolen Playstation 5. Detta under 2020 enligt en ny rapport.

  • Nya prenumerationen ersätter inte befintliga Playstation Plus – den är en uppgraderad (och dyrare) komplettering
  • Playstation 5 kan visas redan under Q2 2019
  • Sony påstås förlora pengar på varje sålt exemplar av Playstation 5 till en början
  • Microsoft kan släppa Xbox Game Pass Ultimate

Playstation Plus Premium är en uppgraderad variant av befintliga prenumerationen som heter Playstation Plus.

Det som ska skilja dem åt – enligt rapporten från en anonym utvecklare – är garanterad åtkomst till beta-versioner och alpha-åtkomst till kommande spel. Det ska även gå att skapa privata servrar för utvalda speltitlar.

Utvecklaren säger också att Playstation Plus Premium inte kommer att ersätta Playstation Plus. Vilket är mycket tacksamt då informationen vi har idag inte gör oss nämnvärt mer intresserade. Åtminstone inte om vi ska jämföra med Xbox Game Pass Ultimate.

Vidare säger rapporten att Playstation 5 kommer att presenteras av Sony under Q2 2019. En mindre avtäckning som inte avslöjar alla specifikationer. Den stora lanseringen ska ska i mars eller november månad 2020.


Bland de specifikationer som påstås ha läckt tidigare finner vi följande detaljer:

  • Processor: 8-kärnig Ryzen-processor (7nm, 16 trådar)
  • Grafikkrets: Oklar grafikkrets med 7nm-arkitektur
  • RAM-minne: 24 GB DDR6 + 4 GB DDR4 för operativsystemet
  • Hårddisk: 2 TB HHD
  • Upplösning: Uppskalning upp till 8K

Cirkapriset uppges till 499 USD (5 800 kronor inkl moms) vid lanseringen. Det skulle i så fall innebär att Sony initialt gör en förlust på 100 USD per såld spelkonsol. Huruvida ovanstående information stämmer eller inte, ja det återstår att se. Men ta allt med en stor, stor nypa salt.

Om du är nyfiken på fler detaljer kan du läsa mer på segmentnext.com som var först med att avslöja uppgifterna ovan.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.