Microsoft kan släppa Xbox Game Pass Ultimate

Microsoft Xbox One S
Xbox One S

Microsoft kan arbeta på en prenumeration som slår ihop fördelarna med Xbox Live Guld och Xbox Game Pass. Prenumerationen heter Xbox Game Pass Ultimate och väntas kosta 14.99 USD per månad, eller runt 180 kronor inklusive moms.

Xbox Game Pass Ultimate gör att du både får fler än 100 spel att ladda ner och installera, och får alla fördelar som Xbox Live Guld ger. Exempelvis rabatter på spel i Xbox Store, gratis spel varje månad och möjlighet att spela online.

Den nya prenumerationen är inte officiell än. Men kända Microsoft-läckaren WalkingCat har hittat referenser som pekar på att Microsoft är i slutfasen av att ta fram prenumerationen. Exakt när den kan släppas är oklart, men enligt WalkingCat ska Xbox Insiders få testa Xbox Game Pass Ultimate för bara 1 dollar per månad.

Sen tidigare vet vi att Microsoft eventuellt arbetar på en konsumentvariant av Microsoft 365. Den normala varianten inkluderar Windows 10, Office 365 och Enterprise Mobility + Security. Konsumentvarianten ska inkludera Xbox Live Gold och Xbox Game Pass.

Exakt hur det skulle fungera med de två sistnämnda, spelinriktade tjänsterna är oklart. Det är långt ifrån alla som har en Xbox One-spelkonsol hemma. Eventuellt kan det finnas två varianter av konsumentversionen.

Om du har en Xbox One och redan betalar för Xbox Live Gold och Xbox Game Pass så kan en kombinerad variant vara lämplig. Frågan är bara om det är värt det. Och det finns inga indikationer på en lösning för PC, så om du tycker om att spela på en Windows 10-dator finns inget lämpligt för den.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.