BBEdit finns på Mac App Store igen

bbedit 12

Textredigerare BBEdit finns åter igen att installera från Mac App Store. Appen har varit frånvarande i nära fem år sedan utvecklaren tog bort den från appbutiken, men i juni förra året meddelade Apple att BBEdit var på väg tillbaka.

  • Många och stora förbättringar jämfört med förra versionen på Mac App Store
  • 64-bitarsstöd, Dark Mode, macOS Mojave och 300 andra nya funktioner
  • Prenumerera månads- eller årsvis, eller köp löst från utvecklarens webbsajt
  • Nya Microsoft Edge kan ha stöd för Netflix i 4K

BBEdit från Mac App Store är identisk med versionen som du köper från utvecklarens egna webbsajt. Bare Bones Software erbjuder en köpversion som du köper utan prenumeration för 49.99 USD.

Anledningen till att BBEdit åter finns på Mac App Store är för att appen uppdaterats för att bli en sandlådeskyddad app. Det är det ursprungliga problemet som gjorde att BBEdit togs bort från appbutiken från första början.

Alla appar måste nämligen vara sandlådeskyddade, och det var tidigare för komplext att lösa för utvecklaren till BBEdit.

För att kunna använda versionen av BBEdit från Mac App Store krävs en dator som kör macOS Mojave ”10.14.2” eller senare. Om du köper appen via utvecklarens hemsida är kravet just nu lite snällare, bara macOS Sierra ”10.12.6” eller senare.

bbedit 12 granssnitt

BBEdit 12 har fler än 300 nya funktioner

BBEdit 12 är versionen som gäller just nu. Den har fler än 300 nya funktioner jämfört med den förra versionen som fanns på Mac App Store. Dessutom ingår 64-bitarsstöd, stöd för macOS Mojave, Dark Mode och Git. Och givetvis mycket mer. Ett stort lyft på alla punkter alltså.

Frågan är då – ska du ladda ner och använda BBEdit? Appen är högaktad av både programmerare och skribenter som använder den dagligen, och om du är avancerad användare finns många funktioner som gör att du kan skräddarsy upplevelse och skrivprocess ända ut i minsta tecken. Med 30 dagars testperiod får du en bra chans att testa innan du betalar.

Det är inte bara BBEdit som gör ett återtåg till Mac App Store. Sen tidigare har Microsoft Office blivit tillgänglig, och det är ett stort lyft för appbutiken. Även appar som Transmit och Adobe Lightroom finns att ladda ner idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.