Nya Microsoft Edge kan ha stöd för Netflix i 4K

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Nya Microsoft Edge kan få stöd för Netflix i 4K-upplösning. Webbläsaren baseras på Chromium – vilket är samma motor som Google Chrome bygger på – och kan ha stöd för såväl Widevine och Playready DRM, båda krav för att se Netflix i 4K.

  • s
  • s
  • s
  • s

Faktum är att gamla Edge är den enda webbläsaren som har stöd för 4K-upplösning med Netflix. Om du använder Apple Safari eller Internet Explorer begränsas du till 1080p, och kör du Firefox, Chrome eller Opera stannar upplösningen på 720p.

Visst finns tillägg som ”Netflix 1080p” och ”Super Netflix” som möjliggör full-HD med filmtjänsten i Chrome och Firefox. Men med nya Microsoft Edge slipper du allt krångel om de senaste uppgifterna stämmer. Installera, logga in på Netflix och kolla direkt i högsta upplösningen med HDR.

Dock förutsätts att du har rätt prenumerationsnivå, en snabb internetanslutning och en dator som klarar det hela.

Med gamla Edge är hårdvarukravet bland annat en sjunde generationens Intel Core-processor eller nyare, alternativt en Nvidia Geforce 1000 eller nyare. De har rätt teknik för att kunna spela upp den högupplösta videon på ett säkert vis.

Huruvida nya Edge faktiskt kan spela Netflix i 4K med HDR återstår att se. Det vore högst önskvärt med tanke på att bara gamla Edge stöder det på dator idag. Och det är minst sagt förvånansvärt att giganterna Chrome, Firefox och Safari inte löser problemen som hindrar Netflix i 4K-upplösning i dem.

Vilken webbläsare användare du för att kolla på Netflix? Visst du att Chrome och Firefox normalt är låsta till 720p? Skriv en kommentar och berätta om dina upplevelser!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.