Microsoft: SwiftKey kommer tillbaka till iOS

swiftkey logo 2019

Microsoft meddelar att SwiftKey kommer tillbaka till iOS. Det betyder att du snart kan ladda ner och använda det populära, digitala tangentbordet på din iPhone igen.

Den oväntade vändningen kommer nära två månader efter det första beskedet om att SwiftKey – trots att tangentbordet används av mängder av användare – skulle tas bort från App Store i oktober.

Meddelandet om SwiftKeys återuppväckande på iOS kommer från ingen mindre än Microsoft-profilen Pedram Rezaei som ett svar på en fråga via Twitter.

Användaren Taras Buria frågade om Microsoft ångrat sig angånde SwiftKey eftersom appen fortfarande går att ladda ner trots att den skulle ha tagits bort den 5 oktober. I sitt svar säger Pedram att de tar tillbak SwiftKey eftersom så många frågat efter det.

Microsoft säger att de planerar att investera stort i SwiftKey, men exakt vad det innebär återstår att se. En tänkbar framtid är att Redmond-företaget planerar att integrera sina tjänster och produkter lika hårt i SwiftKey som Google tidigare gjort med Gboard.

Vår tips är att du vänta lite med att installera det här tangentbordet tills Microsoft har fixat några av de större buggarna med SwiftKey. Exempelvis är det svårigheter att logga in för att spara inställningar i molnet, oavsett om du använder Microsoft- eller Google-konto.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.