Stor uppdatering till Fitbit Sense 2 & Versa 4 (november 2022)

Fitbit Versa 4

Första stora uppdateringen av mjukvaran till Fitbit Sense 2 och Fitbit Versa 4 är här. Och vi menar verkligen att det är en stor uppdatering när vi skriver det – det här är förbättringar som du verkligen vill ha i din smartklocka direkt.

Fitbit presenterade Sense 2 och Versa 4 tidigare i september. Sedan dess har recensenterna givit dem hyggliga betyg och användarna verkar inte speciellt missnöjda heller. Dock så saknas det några godbitar som man kan förvänta sig i en smartklocka idag.


Lästips: Fitbit Ionic återkallas – kan orsaka brännskador på armen

Samtal från handleden & smidigar att släcka skärmen

Bland annat möjligheten att ringa direkt från smartklockan med hjälp av en inbyggd högtalare och mikrofon. Både Sense 2 och Versa 4 har båda, men samtal från handleden har lyst med sin frånvaro. Fram till idag – för nu är funktionen släppt och redo att användas.

En annan stor nyhet är att du kan släcka skärmen betydligt mer precist med nya uppdateringen. Istället för att ha en timer för inaktivitet eller nedåtrörelse med handleden så kan du nu lägga handen över skärmen för att släcka den. Praktiskt, eller hur?

Förutom de två stora förbättringarna så har Sense 2 och Versa 4 fått en mängd mindre optimeringar och mängder av buggfixar. Dessutom finns nu äntligen Google Wallet att installera på smartklockorna; det är en app som släpptes några dagar före uppdateringen började sin utrullning.

Det är så klart inte bara de båda smartklockorna som har stöd för kontaktlösa betalningar med Google Wallet / Pay. Fitbit har samma stöd i tidigare modeller som Charge 4, Charge 5, Ionic, Sense, Versa 2-3-4. Även speciella varianter av Charge 3 och Versa har stöd för betalningar direkt från handleden.

Läs mer om vilka modeller som stöder kontaktlösa betalningar här.

Installera uppdateringen idag

Versionen du ska hålla utkik efter är v1.184.52 och den finns redo att installera via din Fitbit-app på mobiltelefonen.

Fitbit Sense 2 kostar idag cirka 2 900 kronor medan Fitbit Versa 4 stannar på runt 2 500 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.