SwiftKey slutar att fungera på iPhone / iOS

swiftkey logo 2019

Microsoft har meddelat att det digitala tangentbordet SwiftKey inte längre kommer att finnas tillgänglig för iPhone-användare.

Appen tas bort från App Store den 5 oktober 2022. Enda sättet att använda appen efter det är om du redan har SwiftKey på mobilen eller får tag på en telefon som har den installerad.


Microsoft har inte uppdaterat SwiftKey på länge

Användare har klagat längre på att buggar inte fixats i SwiftKey de senaste månaderna, så att appen nu tas bort kommer garanterat inte som en överraskning för många.

Microsoft har valt att inte underhålla appen med några buggar och i princip lämnat sina iOS-användare åt ödet. Istället kommer SwiftKey att fortsätta underhållas på Android.

I ett uttalande säger Chris Wolfe, ansvarig för SwiftKey på Microsoft, så här:

Microsoft fortsätter att ge stöd åt SwiftKey Android som den underliggande teknologin bakom Windows Touch Keyboard. För de som har SwiftKey installerad på iOS, appen fortsätter fungera tills den tas bort manuellt eller användaren får en ny mobiltelefon.

Microsoft har inte gett någon officiell förklaring på varför SwiftKey tas bort för iPhone-användarna.

Via The Verge

Alternativen till SwiftKey

Det finns inte så många alternativ till SwiftKey som faktiskt är nämnvärda. Men den som måste byta från SwiftKey går i alla fall inte helt lottlös då de som finns är riktigt bra.

Apples inbyggda tangentbord

Den mest uppenbara är så klart tangentbordet som är inbyggt i iOS. Det fungerar hur bra som helst med emojis, svepgester och olika språk. Inga konstigheter, men kanske inte det roligaste man kan använda.

Google Gboard

Google Gboard är också riktigt bra. Och appen uppdateras med jämna mellanrum vilket är mer än man kan säga om SwiftKey. Har stöd för tempan, gif-bilder, emojis, rättstavning och mycket mer.

Läs mer om Gboard här

Grammarly

Om du skriver på engelska så kan Grammarly vara ett bra val. Här är rättstavning i huvudfokus och även om svenska stöds (utan rättstavningen) så är tangentbordet specialiserat på engelskspråkiga användare – och appen gör faktiskt ett riktigt bra jobb.

Läs mer om Grammarly här

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.