Microsoft Outlook uppdateras med stora förbättringar

microsoft office outlook updt 1809 2

Microsoft uppdaterat Outlook för Windows och i webbversionen. Det kommer en hel rad förbättringar och optimeringar, många av dem för att ge användarna mer kontroll över sin upplevelse med Outlook.


Alla visuella nyheter kommer först att presenteras via ett extraval där användarna kan växla mellan att se det nya eller använda det gamla gränssnittet utan förbättringarna. När de syns kan användarna ge återkoppling och berätta för Microsoft vad de tycker.

Den första stora nyheten är till Outlook för Windows. Microsoft introducerar ett förenklat och optimerat ribbon-fält som först presenterades under juni månad. Det är adaptivt och ändras automatiskt efter vilka funktioner du föredrar.

De funktioner som du inte vill ska synas finns snyggt ordnade under en meny som visas när du behöver det. Det är ett stort steg framåt för Outlook-designen som ofta anses vara på tok för kluttrig och avancerad.


Microsoft har även optimerat en mängd andra grafiska delar av Outlook. Mapp-panelen listar nu grupper separata från e-postmappar så att de fortfarande är synliga när mapplistan är hopfälld. Även meddelandelistan har justerats så att e-post är enklare att hitta och läsa.

microsoft office outlook updt 1809 1Outlook Calendar & Outlook Web

Outlook Calendar har fått smartare funktionalitet och är enklare att använda. Du kan exempelvis lägga till medverkande i möten mycket enklare och Outlook kan tipsa om mötesplatser baserad på rum.

Och sist kommer vi till Outlook i webbläsaren. Sökrutan har förbättrats med fler sökfunktioner och visar bättre förslag på personer som du har kontaktat tidigare. Det är också enklare att hitta bifogade filer i meddelanden eftersom Outlook i webbläsaren nu har en dedikerad flik för dessa.

Äntligen kommer även smarta snabbsvar till Outlook. Du får förvalda svar som baseras på vad du skriver i ditt utgående meddelande.

Givetvis har även kalendern i Outlook för webbläsaren förbättrats. Du får samma förbättringar där som i Windows-versionen. Ikoner är omdesignade, du får förslag på rum vid mötesbokningar och grupper är enklare att skapa.