Microsoft To-Do — ersättaren till Wunderlist är här

Microsoft To-Do

Microsoft To-Do är en ny applikation för att skapa och underhålla att-göra-listor, skapa påminnelser och hålla reda på alla pågående projekt. Ett komplement till Wunderlist som Microsoft köpte 2015, men också i sin linda då mycket fortfarande saknas i fråga om funktionalitet.


To-Do finns just nu att ladda ner till Android, iOS och Windows 10. Så länge du har ett Microsoft-konto går det att prova applikationen, tänk bara på att professionella användare faller till korta. Du måste ha ett privatkonto, så Office 365 Professional och dylika kommer inte att fungera.

Om du kan använda Microsoft To-Do kommer du att notera det rena, avskalade gränssnittet med sin platta design. Det första du möter är en sida som heter ”My Day” där fokus ligger på alla uppgifter som ska avklaras under dagen. Inga distraktioner, bara fokus på nuet.

Har du redan ett konto på Wunderlist kan du importera dina listor direkt till To-Do med några få knapptryck. Perfekt om du investerat tid och engagemang i Wunderlist och inte vill börja om från början för att ställa in allt manuellt i en ny applikation.


Lästips: Google Keep integreras med G SuiteDu får även integration med Microsoft-tjänster som Outlook och andra Office-relaterade applikationer. För att dra maximal nytta av detta krävs att du investerat helt i Microsofts Office-paket, annars faller integrationen platt.

Microsoft har stora planer för To-Do och planerar att bygga in nya funktioner som hämtas direkt från Wunderlist. När företaget känner att To-Do fått tillräckligt mycket kött på benen och på allvar kan konkurrera med Wunderlist, då är det tänkt att den senare ska ersättas helt av To-Do.

Det ska även släppas en applikation för macOS i framtiden såväl som stöd för en mängd olika surfplattor. Förhoppningsvis tar Microsoft också bort kravet på ett Microsoft-konto, alternativt lägger till stöd för professionella användare med företagskonton.

Har du provat Microsoft To-Do? Kommentera gärna och berätta vad du tycker!