Microsoft Edge till Android & iOS har nu en annonsblockerare

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Nu kan du blockera annonser i webbläsaren Edge till Android och iOS. Funktionen kan enkelt aktiveras direkt i appen vilket betyder att du slipper krångla med plugins och annat otyg som med många andra webbläsare.

  • Använder Adblock Plus
  • Du kan aktivera annonsblockeringen direkt i Edge
  • Inga tillägg eller nerladdningar behövs
  • Finns nu i beta-apparna för Android och iOS

Annonsblockeraren implementeras i Edge med hjälp av Adblock Plus. Det är en av marknadens populäraste blockerare för webbläsare som Google Chrome och Mozilla Firefox, och nu en samarbetsparter till Microsoft.

För att aktivera annonsblockeraren öppnar du först webbläsaren Edge. Klicka på de tre punkterna längst ner till höger på skärmen, välj alternativet Inställningar. Gå till Blockering av innehåll och aktivera Adblock Plus på sidan.

Om du inte vill släppa igenom godkända annonser går du till sidan för avancerade inställningar och bockar av alternativet där. Du får också en popup-ruta som berättar just det för dig när annonsblockeraren aktiveras första gången.

microsoft edge adblock plus android instAdblock Plus har omgärdats av kontroverser de senaste åren. Under 2016 såg sig företaget Eyeo, som driver Adblock Plus, under hård kritik för sin ”Acceptable Ads”-plattform där företaget började släppta igenom vissa annonser och ta delar av vinsterna för visningar och klick.

Mitten på 2018 var startskottet på nästa satsning för Eyeo som nu försöker identifiera och märka falska nyheter med hjälp så kallad blockchain-teknologi. I stort handlar det om ett tillägg för webbläsaren Chrome som hittar falska nyheter och ser till att du får reda på att de inte bör läsas.

Visste du att webbläsaren Edge har laddats ner fler än 5 miljoner gånger till Android? Läs mer om nyheten här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.