Microsoft Edge för Android – nerladdad 5 miljoner gånger

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Microsoft fortsätter att kämpa för att webbläsaren Edge ska ta en nämnvärd marknadsandel från konkurrenterna. Hittills har det inte gått fullt så snabbt som företaget kanske hoppats på, men på Android pekar antalet användare åtminstone uppåt. Nu med fem miljoner nerladdningar sen lanseringen.

  • Edge är bästa valet om du redan använder många Microsoft-tjänster
  • Populär webbläsare till både Android och iOS
  • Stor milstolpe för webbläsaren Edge på Androdi
  • Ladda ner Microsoft Edge: Google Play Store (Android) och Apple App Store (iOS)

Det var under 2017 som Microsoft avslöjade sina planer på att lansera webbläsaren Edge till både Android och iOS. Ett drag som knappast förvånade någon och som mottogs med stor nyfikenhet. Vilka chanser kan Microsoft ha på två plattformar som kommer med Google Chrome respektive Apple Safari från start?

Två månader efter lanseringen på Android så hade Edge lyckats nå en miljoner nerladdningar via Google Play Store. Idag har den siffran ökat rejält till hela fem miljoner nerladdningar. Det betyder inte att fem miljoner enheter faktiskt använder webbläsaren, men det är ändå en hygglig milstolpe för Microsoft och Edge.

Exakt antal nerladdningar och användare på iOS är inte känt, men Edge håller i skrivande stund en respektabel niondeplats i Utilities-kategorin på Apple App Store.

Microsoft har aggressivt försökt sprida Edge på en mängd plattformar för att öka användarantalet. Och de som redan använder tjänster från Microsoft, som Office 365 och Bing, kan det vara ett lockande alternativ framför Chrome och Safari (och alla andra webbläsare där ute så klart).

Därför ska du använda Edge på Android

Den största fördelen med webbläsaren Edge är den täta kopplingen till Microsofts andra tjänster och appar.

Om du redan använder exempelvis Office 365, har en Xbox One-konsol och en Windows 10-dator så hjälper Edge dig att synkronisera data mellan enheterna. Exempelvis senast besökta webbsajter, lösenord till dessa och mer.

Ännu bättre blir det om du kör Microsoft Launcher till Android. En launcher-app som ersätter standardgränssnittet med ett från Microsoft, speciellt utvecklat för företagets egna tjänster.

Webbläsaren Edge är ett bra val om du är beredd att investera dig i Microsofts ekosystem. Om du inte gör det – då kan du välja i princip vilken annan webbläsare som helst istället.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.