Sju populära prylar för heta sommardagar

gopro

Sommaren är på ingång vilket betyder att försäljningen av prylar som passar till stranden och lata dagar i hängmattan är i full gång. Vi har listat tio produkter som kommer att gå varma under sommarmånaderna 2018.

Vattentäta fodral till mobilen

Trots att de flesta mobiltelefoner idag är helt vattentäta så vill många sommarbadare vara på den säkra sidan. Vattentäta fodral till iPhone är en av storsäljarna på Amazon under sommaren, inte minst till iPhones. Många av fodralen kostar mellan 100 – 200 kr.

GoPro-kameror

GoPro är visserligen en produkt som säljer året om, men försäljningen toppar under sommaren. Många använder kameran för äventyr ute i naturen, och det går dessutom att köpa till ett skydd för att filma under vattnet.

Priset för en GoPro ligger på runt 2 000 kr.

Robotgräsklippare

Vem orkar klippa gräset på semestern?

Redan för flera år sedan rapporterades det om att försäljningen av robotgräsklippare ökat med över 700 procent mellan år 2011 och 2015. Och mycket tyder på att trenden håller i sig.

Enligt jämförelsesajten VARKÖPA.com ligger priserna för en Robotgräsklippare på från runt 5 000 kr upp till 20 000 kr.

Vattentäta högtalare

Vattentäta produkter är storsäljare under sommaren och givetvis är högtalare inget undantag. Ett av de populäraste märkena för vattentäta högtalare är JBL, som säljer alltifrån små varianter för några hundralappar som kan hängas på väskan, till större högtalare för flera tusenlappar.

Drönare

Marknaden för drönare har exploderat under de senaste åren och väntas år 2020 att omsätta 100 miljarder kronor globalt. Och det är inte bara tekniknördar som har användning för drönarna under sommaren. Livräddningssällskapet i Tylösand använder drönare för att kunna hitta kroppar som är i vattnet.

– Vi kapar jättemycket tid. Det kan bli en revolution, säger Mikael Olausson, chef för säkerhet och livräddning på Svenska livräddningssällskapet, i en intervju med NyTeknik.

Bärbar mobilladdare

Långa sommardagar utomhus kräver bra laddningsmöjligheter. De bärbara laddarna blev speciellt heta för två somrar sedan när Pokémon Go släpptes, då ökade flera butiker sin försäljning med över 50 % på ett par veckor.

Apple Watch

Som Tekniksmart tidigare skrivit om kommer de nya modellerna av Apple Watch inte ha några knappar, vilket gör dem tåligare mot vatten. Modellerna som säljs hos Apple i dagsläget har fortfarande knappar, men är ändå vattentåliga ner till 50 meter. Det betyder att du kan ta ett samtal, skicka meddelande eller lyssna på musik när du är ute och simmar eller surfar.

Priset för en Apple Watch är från 3 700 kr enda upp till 15 000 kr beroende på modell.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.