Microsoft Edge för iOS har fått stöd för Split View

microsoft-edge-ios-slide-view
Bildkälla: Thurrott.com

Webbläsaren Microsoft Edge har fått stöd för Split View på iOS. Det betyder att du lättare kan arbeta med flera appar samtidigt med Edge när du använder en iPad.


Microsoft släpper regelbundna uppdateringar till webbläsaren Edge på iOS. En webbläsare som har svårt för att hävda sig bredvid de betydligt mer populära alternativen Safari (standard på iOS) och Chrome (standard i Android).

Split View är ett välkommet tillägg som gör att Edge kan användas på ena sidan av skärmen, tillsammans med en annan app på andra sidan. Ett utmärkt komplement till stödet för Timeline och e-böcker som släpptes tidigare i år.

Att dela skärmen mellan flera appar har varit möjligt i flera år nu och med förra årets iOS 11 utökades den med tillägget Slide Over. Båda gör det enklare att arbeta produktivt och hålla kreativiteten igång på en plattform som är betydligt mer begränsande än exempelvis macOS.

Även Android-versionen av Microsoft Edge har stöd för den plattformens variant av Split View.

Andra nyheter med senaste Microsoft Edge 42.2 är:

  • Lägg till eller redigera toppsajter på nya tabbar
  • Indikator för synkronisering av favoriter och läslista
  • Se favoriter och interna webbsidor som hanteras av din organisation
  • Fixade ett problem där Bing-användare inte fick belöning för Edge-användning
  • Bättre läsupplevelse med böcker, inkluderat möjligheten att se och ändra bokmärken samt teckenavstånd
  • Prestandaförbättringar

Nyfiken på hur bra Microsoft Edge fungerar jämfört med Safari eller Chrome? Du kan ladda ner webbläsaren från Apple App Store (snittbetyg 4.2) och Google Play Store (snittbetyg 4.3) gratis.

Har du provat? Skriv gärna en rad och berätta vad du tycker om webbläsaren!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.