Nu kan du använda LastPass med Microsoft Edge i mobilen

Lastpass logo red 2017

Om du använder lösenordshanteraren LastPass och föredrar webbläsaren Edge i din Android-telefon — då har vi en välkommen nyhet åt dig.

LastPass har äntligen släppt en uppdatering för lösenordshanteraren som gör att den fungerar med Edge för Android. Inom kort kommer samma stöd även för iPhone-användare.

Det betyder att LastPass nu fungerar på tre webbläsare i mobiltelefonen istället för två som tidigare. Före uppdateringen fungerade LastPass även med Chrome och Safari.

Microsoft Edge har fått en rykande het start på Android och iOS sen lanseringen tidigare i år. Fler än en miljon nerladdningar har registrerats på Google Play Store och webbläsaren finns med bland de 20 populäraste gratisapparna på appbutiken.

LastPass har sett en positiv utveckling över alla plattformar

Det är positivt att se hur LastPass fortsätter bredda sig och bygga ut sitt stöd bland webbläsarna som finns idag. Frågan är bara — hur många kommer faktiskt att använd Edge och därmed LastPass i mobilen?

Idag finns många anledningar till att använda en lösenordshanterare, men få att använda webbläsaren Edge. En webbläsare som ska knyta mobiltelefonerna tätare med Windows 10 i datorn och Xbox-konsolerna men som överskuggas av både Chrome och Safari.

Om du vill prova Lastpass med Edge i telefonen kan du ladda ner lösenordshanteraren idag. Har du en Android-telefon går du till Google Play Store, är det en iPhone är det Apple App Store som gäller.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.