Köp en Xbox One X — få PlayerUnknown’s Battlegrounds helt gratis

microsoft xbox one x pubg

Microsoft har ett riktigt bra erbjudande till dig som funderar på att köpa en Xbox One X inför årsskiftet 2017/2018 — just nu får du ett av marknadens absolut hetaste spel på köpet.


Om du köper spelkonsolen Xbox One X mellan den 17 december och 31 december ingår spelet PlayerUnknown’s Battlegrounds helt gratis, eller PUBG som det även förkortas.

PlayerUnknown’s Battlegrounds har blivit en enorm succé med upp till 100 samtidiga spelare på samma karta. Allt du har på dig är dina kläder och väl på kartan ska du samla vapen och andra föremål som hjälper dig att överleva. Döda dina medspelare eller bli dödad.

Spelet har varit under utveckling under en lång period men har trots en hel rad med buggar tagit hela spelvärlden med storm. Åtminstone stämmer det på PC. Konsolversionen däremot är betydligt mer svårflörtad.

En miljon spelare trots svåra buggar

PlayerUnknown’s Battlegrounds till Xbox-konsolerna har efter lanseringen plågats av en hel rad med utmaningar. Som att texturer inte laddar korrekt, att styrningen har brister och synkroniseringen med spelservrarna inte är hundraprocentig.


Men så är PUBG inte heller släppt i en färdig, välpolerad version än. Man får helt enkelt räkna med att det dyker upp utmaningar längs vägen i takt med att utvecklarna arbetar med spelet.

Och om du undrar exakt hur populärt PlayerUnknown’s Battlegrounds faktiskt är på Xbox-konsolerna så har vi en siffra åt dig. Enligt Microsoft var hela 1 miljon spelare inloggade på spelets servrar under spelets första två dygn. Det är inte en siffra att fnysa åt precis.

Erbjudandet sparar dig några få hundralappar

Så hur mycket pengar kan du spara på att ta erbjudandet från Microsoft?

En del spel som släpps landar runt 500 till 700 kronor vid lanseringen, men PUBG ligger en bra bit under de siffrorna. I skrivande stund kostar spelet 299 kronor på skiva enligt Prisjakt. En siffra som sannolikt kommer att minska med tiden.

När du köper en Xbox One X för runt 5 000 kronor så är 299 kronor lite i sammanhanget, men ändå ett schysst erbjudande för dig som ändå hade tänkt köpa spelet. Tänk bara på att du får en kod som måste användas med ditt Xbox Live-konto – så du kan inte köpa konsolen och sälja spelet vidare efteråt om du redan nyttjat koden själv.

Har du en Xbox One X och spelar PUBG? Eller kanske tänker du hoppa på erbjudandet och skaffa spelet? Skriv en rad och berätta!