YouTube till Xbox One S och Xbox One X har nu stöd för 4K i 60 fps

YouTube

Trots att Xbox One S har haft stöd för 4K-material i mer än ett år har YouTube saknat stöd för upplösningen. Men nu blir det äntligen ändring på det med den senaste uppdateringen till videoappen.

  • Stöd för 4K och 60 fps
  • Google tog bort uppladdningsknappen
  • Ladda ner YouTube för Windows från Windows Store

Google har av oförklarliga skäl valt att inte använda den extra råstyrka som sitter i Xbox One S med YouTube. Med en ny uppdatering till YouTube för Xbox One S och Xbox One S blir det dock ändring på det.

YouTube är nu kapabel att spela upp videor i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund.

Samtidigt verkar det som att Google valt att ”optimera” gränssnittet genom att ta bort uppladdningsknappen. Det har retat upp många användare som ventilerar sin ilska på de officiella forumen och i Windows Store.

Officiella YouTube-appen är sämre än tredjepartsapparna

Många YouTube-användare har valt att prova någon av de många tredjepartsappar som finns för YouTube på Xbox. Om Google kan locka tillbaka dem återstår att se. Ett sätt är att tvinga användarna genom att stänga ner alla tredjepartsappar.

Tidigare i september kom uppgifter om att populära applikationen ProTube helt oförklarligt hade försvunnit från appbutiken App Store.

Det var bara en av många takedown-förfrågningar från Google som bad Apple att ta bort applikationer med YouTube-funktionalitet. Funktioner som hyllats av användarna då applikationen ståtat med både 4K/60fps-stöd och möjlighet att spela upp endast ljud.

Google vill behålla användarna inom egna ekosystemet med applikationer.

Det finns inte mycket utvecklarna kan göra mer än att antingen ta bort allt som gör deras applikationer bättre än officiella YouTube-appen, eller lägga ner helt. Och vad finns kvar att erbjuda om upplevelsen inte är bättre än vad YouTube själva kan ge?

Du kan ladda ner YouTube för Windows/Xbox från den officiella Windows Store-butiken.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.