Stäng av ljudet för autospelande videor i Chrome — nya versionen gör det mycket enklare

Google Chrome Logo 2016

Google Chrome har uppdaterats med stöd för att användarna snabbare ska kunna stänga av ljudet för autospelande videor.

Chrome 64 stoppar en av de mest irriterande sakerna med internet, nämligen ljud som helt oväntat börjar spelas upp från videor som startar automatiskt.

Funktionen gäller för hela webbsajter och allt du behöver göra är att klicka på den gröna ikonen eller infoikonen till vänster om adressfältet för att komma åt inställningen.

Klicka på ikonen och välj om ljud alltid är tillåtet, alltid ska blockeras eller om webbläsaren ska använda standardinställningen.

Hindrar popup-rutor för bitcoin-brytare

Chrome 64 har också en förbättrad popup-blockerare.

I kölvattnet av att allt fler webbsajter använder bitcoin-script för att bryta kryptovalutor med besökarnas datorer kommer Google Chrome med ett extra skydd mot detta.

De webbsajter som bryter kryptovalutor med användarnas datorer skapar ibland popup-rutor som läggs nästan helt osynliga i bakgrunden. Dessa kör bitcoin-script utan att du ser det — något som både är förkastligt och i en laglig gråzon.

Google har uppmärksammat problemet för sina Chrome-användare och popup-blockeraren stoppar nu den sortens rutor.

Hindrar redirects och HDR-uppspelning

Dessutom hindrar Google Chrome 64 gömde ”redirects” från att skicka besökarna vidare till skadliga webbsajter om inte användaren medvetet klickat på en länk.

Slutligen har Chrome 64 en ny funktion som rör uppspelning av HDR-material med Windows 10.

Webbläsaren kan nu spela upp HDR-material förutsatt att datorn använder Windows 10 ”Creators Update”, har en kompatibel grafikkrets samt skärm som klarar HDR.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.