Med iOS 16 kan du överföra eSIM via Bluetooth

apple ios 16 iphone esim bluetooth transfter 2022

Visste du att iOS 16 låter dig överföra ett eSIM från en iPhone till en annan iPhone med Bluetooth? Det gör processen med att flytta ett telefonnummer när du byter mobiltelefon mycket enklare än tidigare.

Åtminstone blir det mycket enklare om din mobiloperatör stöder funktionen. Det är nämligen inte alla som gör det. Men om du använder en operatör som finns med på listan så slipper du en hel del huvudbry.

Lästips: Fitness-appen i iOS 16 öppnas för dig utan en Apple Watch

Om du vill byta mobiltelefon och använder ett SIM-kort idag så är det busenkelt. Bara ta ut kortet ur den ena mobiltelefonen och sätt in det i hållaren till den andra mobiltelefonen. Enklare kan det nästan inte bli.

Däremot, om du använder eSIM så måste du kontakta din mobiloperatör och få ett nytt, digitalt SIM-kort vare gång du byter mobiltelefon. Det är så klart inte alls lika smidigt som ett fysiskt kort.

Tacksamt nog verkar iOS 16 vara lösningen på det problemet, men om du vill prova hur det fungerar redan idag så bör du vara på din vakt. Just nu är iOS 16 en tidig beta och det är inte säkert att eSIM-överföringen är helt komplett riktigt än.

Lästips: Här är iPhone-modellerna som får iOS 16

Faktum är att det inte finns några garantier att svenska mobiloperatörer kommer att ha stöd för Bluetooth-överföringen överhuvudtaget. Det återstår att se senare under året när iOS 16 närmar sig en lansering.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.