LinkedIn påkommen med att hämta urklippsdata i iOS 14

linkedin logo

LinkedIn är en av apparna som läser information från urklipp på din iPhone. Ett beteende som är potentiellt skadlig för användaren eftersom det gör att LinkedIn potentiellt kan se känslig information.

Åtkomsten upptäcktes av iOS 14-användare som började se varningar om att LinkedIn ville ha åtkomst till urklipp i operativsystemet. På frågan varför LinkedIn vill nyttja data från urklipp säger en talesperson för tjänsten att det hela är ett misstag.

Enligt uppgift handlar om en bugg i LinkedIn-appen som gör att datahämtningen sker. Erran Berger på LinkedIn säger via Twitter att tjänsten varken lagrar eller tar emot urklippsdata från sin iOS-app.

Erran säger också att en buggfix är på gång och att tjänsten kommer att gå ut med ett meddelande när problemet är löst.

LinkedIn är bara en av mängder med appar som försöker komma åt data i urklipp på iPhone och iPad. Tidigare har vi rapporterat att TikTok gör samma sak, och även där lovade tjänsten en snabb lösning när de blev påkomna med handen i syltburken.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.