Kraftigt höjda priser på Microsoft Office för den som betalar månadsvis

Microsoft Office 2021

Microsoft flaggar för kraftigt höjda priser på Office-abonnemang som betalas månadsvis istället för årligen.

Anledningen till prishöjningen är att Microsoft vill locka fler till årsbetalningar så att företaget får bättre koll på sina intäkter och samtidigt säkrar sig mot kunder som plötsligt lämnar.

Läs mer: Nytt utseende till Office-paketet i Windows 11 & Windows 10

Uppgifterna om prishöjningen kommer från CNBC som menar att Microsoft har kommunicerat de nya priserna till sina partners och kunder.

CNBC säger också att Microsoft tvingats till möten med sina partners då prishöjningen kritiserats med bland annat namninsamlingar som följd.

Det är inte ovanligt att både företag och privatpersoner får ett förmånligare pris när de väljer tjänster som betalas årsligen istället för månadsvis.

Att höja priserna med 20 procent i ett svep är dock inte helt vanligt. Och för företag som väljer månadsbetalningar för att exempelvis möta osäkerheten under corona-pandemin blir det potentiellt ett hårt, ekonomiskt slag.

I ett uttalande till CNBC säger Microsoft att de tillhandahåller flexibla inköpsalternativ för att möta sina kunders behov. Microsoft vill inte offentliggöra priserna för sina partners i uttalandet till CNBC.

Den nya prissättningen väntas träda i kraft för vissa Microsoft-partners under juli månad 2022.

Läs mer: Höjda priser för Office 365 och Microsoft 365 under 2022

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.