Köp Kindle Paperwhite (2021) med 300 kronor rabatt – hela Black Week

amazon kindle paperwhite signature edition charge station 2021

Amazon har sänkt priset på nya och förbättrade Kindle Paperwhite. Modellen släpptes hösten 2021 med flera välkomna nyheter och optimeringar. Bland annat med en större skärm, bättre prestanda och äntligen USB-C för laddningen.

Förbättringar betyder att priset riskerar att öka, och det är precis vad det gjort med nya Kindle Paperwhite. Där föregående modell från 2020 kostar cirka 1 249 kronor för modellen med 8 GB lagring så ligger nya modellen på 1 539 kronor. Därtill kommer fraktkostnaden.

Läs mer: 7 nyheter i förbättrade Kindle Paperwhite 5 (2021)

Amazon har alltså ökat priset på nya modellen med 23 procent på bara ett år. Det är en skillnad på 300 kronor vilket är en substantiell ökning i pris. Men prisskillnaden är inte orättfärdigad då nya Kindle Paperwhite är rejält mycket rappare än de tidigare modellerna.

Förbättringarna är helt klart värda den högre kostnaden om du står i valet mellan gamla och nya modellen. Den större skärmen är ordentligt skarp och ger en utmärkt känsla när du läser dina böcker. Och med ökade prestandan känns både menyer och bladvändningar nämnvärt mjukare, men samtidigt kvickare.

amazon kindle paperwhite 2021 reading
Nya Kindle Paperwhite är vattentålig och ligger riktigt bra i handen.

Och med ett nedsatt pris under hela Black Week så behöver du inte fundera på om du vill nöjda dig med den gamla e-boksläsaren och spara pengar. Amazon har nämligen sänkt priset på nya Kindle Paperwhite med just 300 kronor. Du kan köpa modellen för 1 259 kronor just nu och har du ett Prime-abonnemang får du snabb frakt till dörren helt kostnadsfritt (dessutom är returnerna helt gratis!).

Läs mer: Bättre skärm än väntat i nya Kindle Paperwhite (2021)

Notera att den något bättre, men samtidigt rejält mycket dyrare, Signature Edition INTE har någon prissänkning under Black Week.

För Kindle Paperwhite Signature Edition är prislappen 1 939 kronor. Anledningen till varför Amazon inte vill sänka priset är oklart. Modellen släpptes lite efter standardmodellen och har därmed inte varit på marknaden lika länge. Dessutom har Signature Edition snabbt tagit slut i lager, så det finns flera tänkbara anledningar till varför Amazon väljer att hålla priset högt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.