Life360 köper Tile – slår ihop tjänsterna

Köpet väntas slutföras under andra kvartalet 2022

tile life360 illu 2021

Tillverkaren Tile meddelar att företaget köps av Life360 för 205 miljoner dollar. Det betyder att alla som har en eller flera Tile-trackers snart kommer att få ett mycket bredare Hitta-nätverk tack vare integrationen med Life360.

Life360 är ett känt varumärke inom kategorin med spårningsteknik riktad till familjer. Åtminstone på den amerikanska delen av världen. Företagets mobilapp gör det lätt för familjer att hålla koll på var exempelvis barnen håller hus.

Läs mer: Här är nya Tile Pro och Tile Mate (2021)

Tile och Life360 fortsätter att fungera oberoende från varandra

Idag kan Life360-appen bland annat skicka SOS-meddelanden (på marknader som stöder funktionen), detektera krascher med fordon, berätta när personer kommer till eller lämnar kända platser och mycket mer.

Integrationen mellan Life360 och Tile öppnar för ett brett utbyte av teknik och samarbete mellan företagen. Tile kommer att fortsätta utvecklas under sitt eget varumärke, nu med tätare integration i Life360 och dess funktionalitet.

Målet är att skapa en sammanslagen och gemensam kartfunktionalitet som användare av både Life360 och Tile kan använda; komplett med integration av Tiles spårningstrackers, Life360s Jiobit-wearables och mer.

Läs mer: Tile Ultra – bluetooth-spårare med Ultra Wideband (2022)

Gratis Tile när du skaffar Life360 Platinum

Redan idag kan vi se några av frukterna som resulterar i den kommande sammanslagningen. Om du skaffar ett Tile Premium-abonnemang så får du automatiskt ett gratis medlemskap i Life360. Och skaffar du istället Life360 Platinum så ingår en kostnadsfri Tile-tracker i abonnemanget.

En annan fördel med sammanslagningen är att Tiles redan breda Hitta-nätverk för borttapade Bluetooth-trackers nu utökas med ytterligare 33 miljoner användare. Det är alltså enklare än någonsin att hitta en tappad tracker – om du bor på rätt marknad vill säga.

Tile och Life360 har ett gemensamt meddelande om sammanslagningen här och här. Det är en utmärkt introduktion till framtiden för de båda företagen och om du använder en Tile-tracker idag så rekommenderar vi att du åtminstone går igenom de viktigaste punkterna.

FAQ om sammanslagningen mellan Tile och Life360

Vad händer med min Tile-tracker när Life360 köper Tile?

Din Bluetooth-tracker från Tile fortsätter att fungera precis som tidigare. På sin höjd kommer du med tiden att märka vissa förändringar kring varumärket och nya funktioner, men din tracker slutar INTE att fungera.

Kostar det något extra att använda en Tile-tracker när Life360 köper Tile?

Nej. Åtminstone under en period kommer det inte att ändras något kring priset eller användningen av din Bluetooth-tracker.

Vad händer med varumärket Tile när Life360 går in som ägare?

Åtminstone för en överskådlig framtid så fortsätter Tile att arbeta under sitt eget varumärke, vilket är just ”Tile”.

Vilka fördelar får jag som har en Tile-tracker?

Kortsiktiga förbättringar är ett teknikutbyte mellan företagen där användarna får en delad karta och en bredare användarbas för att hitta borttappade prylar. Det blir alltså lättare för dig att få tillbaka din tracker om den blir förlorad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.