Kameraförbättringar till Galaxy S20 FE med ny mjukvara

Galaxy S21 har flest kameraförbättringar – men Galaxy S20 FE lånar några av dem

samsung galaxy s20 fe

Samsung har uppdaterat mjukvaran till Galaxy S20 FE. Nya versionen heter G781BXXU2CUC6 och den rullar ut på flera europeiska marknader just nu.

Bland nyheterna hittar vi kameraförbättringar som först introducerades med Galaxy S21-serien. De bättrar på tidigare förbättringar som kom med One UI 3.1 tidigare under 2021.

Lästips: Nu är Android 11 släppt till Samsung Galaxy S20 FE

De kameraförbättringar som Galaxy S20 FE får med nya uppdateringen är bland annat nya effekter i porträttläget och stöd för att använda ultravidvinkeln i Pro-läget.

Med det sagt så behåller Galaxy S21-serien de bästa guldkornen. Som att du inte kan ta porträttbilder i riktigt dåliga ljusförhållanden, och Directors View-läget finns inte att använda med Galaxy S20 FE.

Du kan inte heller välja de längsta exponeringstiderna i nattläget.

Notera att G781BXXU2CUC6 initialt bara finns till 5G-varianten av Galaxy S20 FE. Har du den varianten kan du redan idag, eller åtminstone inom kort, uppdatera din telefon. Har du Galaxy S20 FE 4G däremot får du vänta ett tag till.

Lästips: Så mycket kostar ett skärmbyte på Samsung Galaxy S21 – upp till 3 800 kronor

Förutom i våra nordiska länder så finns G781BXXU2CUC6 redo för användare i Tyskland, Grekland, Italien, Polen, Romänien, Spanien och en rad andra länder.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.