Så mycket kostar ett skärmbyte på Samsung Galaxy S21 – upp till 3 800 kronor

samsung galaxy s21 ultra s pen 2021

Det kostar många tusenlappar att byta en trasig skärm på nyare mobiltelefoner. Och nya Samsung Galaxy S21-serien är inget undantag. Faktum är att Galaxy S21 Ultra har den dyraste skärmen någonsini Galaxy S-serien

  • Kostar upp till 3 800 kronor för flaggskeppsmodellen
  • Lägre upplösning minskar kostnaderna
  • Galaxy Fold har dyraste skärmbytet hittills

När Samsung presenterade Galaxy S21-serien var det nog många som uppmärksammade att de mindre mobiltelefonerna, Galaxy S21 och S21 Plus har en lägre skärmupplösning än fjolårets Galaxy S20-serie. Från 1440p ned till 1080p på bredden.


Ändringen gör att kostnaden för skärmbyte på dessa mobiltelefoner har minskat jämfört med föregångarna. Där Galaxy S20 kostar 3 200 kronor när du byter skärmen så kostar Galaxy S21 bara 2 700 kronor. En kännbar skillnad på 16 procent till nya modellens fördel.

Lästips: Följer strömadapter/laddare med till Samsung Galaxy S21? Här är svaret

Även Galaxy S21 Plus är snäppet billigare än sin föregångare. Här får du betala 2 800 kronor, vilket alltså är hundralappen mer än Galaxy S21.

Skärmbyte på Galaxy Fold kostar som en flaggskeppstelefon

Alla tidigare modellerna är betydligt billigare att reparera än om du har flaggskeppsmodellen Galaxy S21 Ultra. Den kostar hela 3 800 kronor att ersätta, vilket är 36 procent mer än Galaxy S21 Plus. En rejäl prisskillnad alltså, men båda bleknar jämfört Galaxy Fold och Galaxy Z Flip.

Samsung har ett rekommenderat snittpris på hela 7 000 kronor för Galaxy Z Flip. Och om du ska byta den inre skärmen på Galaxy Fold så får du lägga ut extrema 8 500 kronor.

Skärmbytet på den yttre skärmen till Galaxy Fold ligger på 2 700 kronor, vilket är samma som Galaxy S21.

Lästips: Hur mycket batterikapacitet / batteritid har Samsung Galaxy S21? Här är svaret

FAQ

Hur mycket kostar skärmbyte på Galaxy S21?

Rekommenderat pris är 2 700 kronor.

Hur mycket kostar skärmbyte på Galaxy S21 Plus?

Rekommenderat pris är 2 800 kronor.

Hur mycket kostar skärmbyte på Galaxy S21 Ultra?

Rekommenderat pris är 3 800 kronor.

Du kan se rekommenderade riktpriser på skärmbyten på alla Samsungs mobiltelefoner här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.