iOS 16.0.3 är släppt – här är allt nytt

iOS 16

Apple har släppt uppdateringen med iOS 16.0.3. Det är en mindre uppdatering som fokuserar helt på buggfixar och mindre optimeringar. Och vi lovar att du kommer att vilja installera den snarast.

Inte bara för att uppdateringen har flera buggfixar som gör livet lite bättre med din iPhone, utan för att ett test visar att batteritiden är den bästa någonsin med en Apple-uppdateringen.

Därför släpptes iOS 16.0.3

Apple har haft stora problem med lanseringen av iPhone 14-serien och iOS 16. Många användare rapporterar om stora buggar som ställer till det.

Bland annat med överdrivet snabb urladdning av batteriet, långsam Spotlight-sökningar, flimrande skärmar och mycket mer.

Med iOS 16.0.3 fixas en del av de fortsatta barnsjukdomarna i iOS 16, men långt ifrån alla.

Här är allt nytt i iOS 16.0.3

Specifika problem för iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max

  • Fixar ett problem med att kameran laddar långsamt
  • Fixar ett problem med att kameran byter kameraläge långsamt
  • Fixar ett problem med låg mikrofonvolym med CarPlay-samtal

Problem som gäller alla iPhone-modeller

  • Fixar ett problem med att speciella mejl kan krascha Mail-appen

Läs mer om mejlproblemet här.

Så installerar du iOS 16.0.3

Du installerar uppdateringen som vanligt via inställningarna i iOS 16. Processen tar inte speciellt lång tid, men tänk på att ladda ner via WiFi så att din månadsförbrukning med surfdata inte påverkas.

  1. Gå till Inställningar
  2. Välj Allmänt
  3. Välj Programuppdatering

Följ instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera uppdateringen. Det tar en stund att ladda ner och verifiera installationsfilerna, men du kan använda mobiltelefonen som vanligt tills det är klart och telefonen startar om sig.

Du kan hoppa över iOS 16.0.3 och installera iOS 16.1 Beta

Om du känner dig vågad så kan du hoppa över iOS 16.0.3 helt och istället installera beta-versionen av iOS 16.1.

Den versionen är i skrivande stund ofärdig, men en lansering närmar sig och det är inte speciellt många problem (om några överhuvudtaget) som rapporterats av användarna.

För att använda beta-versionen med alla sina fördelar så går du till Apple Beta Software Program-sidan och registrerar ditt deltagande via Apple ID-konto.

Apple har slutat signera iOS 16.0.2

Den här sektionen lades till den 18 oktober 2022

Apple signerar inte längre iOS 16.0.2. Det betyder att du som har uppdaterat eller planerar att uppdatera till iOS 16.0.3 inte kan nedgradera din mobiltelefon till iOS 16.0.2 längre.

Apple släppte iOS 16.0.2 den 22 september med flera buggfixar och säkerhetsfixar. Bland annat fixades problem med iPhone 14 Pro som plågat användarna sedan lanseringen.

Nästa uppdatering till iPhone 14-serien och många av Apples äldre mobiltelefoner är iOS 16.1. Den versionen släpps under vecka 43 (24-30 oktober) tillsammans med iPadOS 16.1 och macOS Ventura.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.