Så kraschar du Mejl-appen i iOS 16 (och så löser du problemet)

iOS 16

En allvarlig bugg i iOS 16 gör att vem som helst kan krascha din Mail-app. Allt som krävs är några specialtecken i avsändarmejlen.

Utvecklaren Equinux som avslöjade buggen efter att ha analyserat spam-mejl i Apples senaste iOS-version säger att den ställt till det rejält för de anställda.

Mejl-appen klarar inte ”” i avsändaren

Plötsligt började flera personer uppleva att Mail-appen kraschade vid uppstart. Och de kunde snabbt peka på ett enskilt spam-mejl som anledningen till problemet.

Spam-mejlet hade inga varningstecken i rubriken eller själva body-meddelandet. Däremot noterade Equinux att avsändaren såg väldigt konstig ut – den började nämligen med ””, vilket inte hör till vanligheterna.

Och de två specialtecken är allt som krävs för att krascha Mejl-appen hos mottagaren.

Equinux kallar buggen för ”Mailjack” eftersom den effektivt låser ute användare från att kolla sin mejl på mobilen via Mejl-appen. Och vem som helst kan skicka ett mejl för att störa andra.

Om Mejl-appen kraschar – så gör du

Det är enkelt att lösa problemet tills Apple har släppt en officiell lösning.

Allt du behöver göra är att logga in på ditt mejl-konto via en annan app eller i webbläsaren, och sen ta bort det berörda mejlet.

Så fort Mejl-appen noterar att mejlet är borta så finns inget som kraschar appen och voila – den bör fungera korrekt igen.

Via BGR

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.