Första uppdateringen till AirPods Pro 2 – så installerar du

AirPods Pro 2
Foto: Apple

Redan första dagen som du får dina nya AirPods Pro 2 så finns en uppdatering av mjukvaran – redo att installeras via en iPhone, iPad eller Mac-dator.

Uppdateringen är version 5.0 Build 5A377. Apple har visserligen börjar detaljera vad som är nytt i sina uppdateringar till AirPods-serien, men just nu visas inget för AirPods Pro 2.

Lästips: Hur bra är brusreduceringen i AirPods Pro 2? Här är svaret

Apple kan förbereda stöd för Lossless

Det finns indikationer på att Apple arbetar på Lossless-stöd för både AirPods Pro 2 och AirPods Max.

Just nu pågår ett internt test av beta-mjukvara till Airpods Max. Enligt minst en utvecklare så finns referenser till en ny ljudkodek som ska förbättra samtalskvaliteten med AirPods Max-hörlurarna.

De finns även indikationer i informationen om beta-mjukvaran om stöd för Lossless-ljud med den nya LC3-standarden.

Vi vet sen tidigare att det finns flera referenser i iOS 16 som pekar på LC3-stöd och Bluetooth LE Audio-stöd, så något är helt klart på gång. Det pratas även om att Apple kan lösa desynkroniseringen av AirPods-lurarna när användaren har dem i öronen, någon som kan tillskrivas LC3 och Bluetooth 5.2 / 5.3 om det sker.

Tyvärr för många så finns rätt Bluetooth-stöd bara i iPhone 14-serien då denna använder Bluetooth 5.3. Med iPhone 12/13 så är det Bluetooth 5.0 som gäller, och det räcker alltså inte.

Lästips: Hur lång batteritid har AirPods Pro 2? Här är svaret

Så installerar du uppdateringen för AirPods Pro 2

Att uppdatera mjukvaran till AirPods Pro 2 fungerar på samma sätt som med alla andra AirPods-modeller. Du får helt enkelt ansluta dina hörlurar till mobiltelefonen och vänta på att processen ska triggas. Du kan inte styra uppdateringen själv.

För att se om dina AirPods Pro 2 redan har fått uppdateringen så gör du följande:

  1. Öppna Inställningar på din iPhone
  2. Navigera till menyn för Bluetooth
  3. Anslut hörlurarna till din telefon
  4. Hitta AirPods Pro 2 i listan > Tryck på ”i” bredvid dem
  5. Notera firmware-versionen

Om firmware-versionen inte är 5A377 så har du inte den senaste versionen.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.