Hur bra är brusreduceringen i AirPods Pro 2? Här är svaret

AirPods Pro 2
Foto: Apple

Funderar du på att ersätta dina gamla AirPods Pro med den nya, förbättrade modellen AirPods Pro (andra generationen) så kanske du undrar om brusreduceringen har blivit bättre. Här får du svaret.

Nya AirPods Pro använder en förbättrad ljudkrets kallad Apple H2 som är mycket bättre på att analysera och behandla ljuddata. Så bra att brusreduceringen i nya hörlurarna kan eliminera dubbelt så mycket ljud från omgivningen än med gamla AirPods Pro.

Lästips: Hur lång batteritid har AirPods Pro 2? Här är svaret

Det är inte bara Apple H2-kretsen som gör att brusreduceringen är effektivare. Mikrofonerna på lurarna som används till att identifiera ljud som ska elimineras har placerats så att de plockar upp ljudvågorna snabbare.

Apple har även lagt till ett nytt högtalarelement och förbättrade akustikalgoritmer (läs: matte som räknar ut hur brusreduceringen sker på bästa sätt) för ett effektivare resultat.

En sista nyhet är att nya AirPods Pro har en extra, fjärde storlek på de medföljande silikontopparna, nämligen XS. Perfekt för dig som har extra små hörselgångar då perfekt passform är viktigt för den passiva brusreduceringen.

 Brusreduceringen kompletteras av transparensläget

Nya och gamla AirPods Pro har båda brusreducering och transparensläge. De kompletterar varandra genom att brusreduceringen eliminerar omgivningsljuden medan transparensläget släpper igenom och till viss del förstärkar ljuden.

Med adaptiv transparens i AirPods Pro 2 (andra generationen) så har Apple gjort så att vissa ljud minskas medan andra förstärks.

Vad det innebär rent praktiskt? Att motpartens röst i ditt samtal förstärks samtidigt som hörlurarna minimerar störande ljud som sirener och borrmaskiner. Allt sker automatiskt eftersom AirPods Pro och Apple H2-krets identifierar ”fel” ljud och tar bort dem.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.