Ingen ny Nintendo Switch eller Switch Pro under 2020

Nya Nintendo Switch 2019
Nya Nintendo Switch 2019

Nintendo har inga planer på att släppa en ny Switch-modell under 2020. Om du går i väntan på en Switch Pro så kan du inte vänta dig några nyheter förrän under 2021. Här är allt vi känner till om nyheten idag.

I ett möte med investerare avslöjade Nintendos VD Shuntaro Furukawa under gårdagen att företaget inte har några planer på att lansera en ny Switch-modell under 2020.

Istället väljer speljätten att fokusera på en ny Animal Crossing-designad Switch-variant utan några som helst nyheter utöver hur den målats.

En nyhet som slog ner som en bomb hos många av Nintendos fans som hoppats på en Switch Pro under 2020, och som nu får vänta mycket längre än de egentligen tänkt sig.

Shuntaro Furukawa sade under mötet med investerarna att företaget med traditionell gamingmått sett borde vara halvvägs i hårdvarucykeln för Switch-serien. Men det är inget som Furukawa vill lägga någon vikt vid.

Svårt för Nintendo att ta sig vidare från Switch

Istället säger Shuntaro Furukawa att Nintendo har byggt en grund idag som öppnar för vidare möjligheter med befintliga Switch. En modell som initialt släpptes tidigt under 2017 och som bara har fått en mindre uppfräschning sedan.

Den stora frågan är hur Nintendo ska ta sig vidare med Switch-serien.

Nvidia som tillverkar processorn och grafikkretsen som sitter i Switch-konsolerna utvecklar inte längre nya kretsar för varken tablets eller andra mobila enheter. Nintendo kan behöva skapa ett specialavtal med Nvidia, byta leverantör eller ge sig in i leken med en egendesignad krets.

Lästips: Alla Nintendo Switch-spel som stöder röstchatt

Den typen av förändringar kan ta lång tid och blir snabbt mer avancerat än att köpa en färdig produkt. Och det kan vara en av flera anledningar till att Nintendo vill dra så länge som möjligt på en lansering av nästa generations Switch.

En annan anledning är en fortsatt stark försäljning av både Switch och Switch Lite.

Så bra säljer Nintendo Switch idag

nintendo switch sales april dec 2019

Shuntaro Furukawa belyser faktumet att originalmodellen av Switch (inklusive den nya, förbättrade varianten) sålde nästan lika bra under april till december 2019 som samma period föregående år. Switch Lite bidrog till att försäljningen ökade det där extra för att passera 2018.

Nintendo Switch för slutet på 2019 stannade på 52.48 miljoner skeppade enheter, varav 48 miljoner sålda till konsumenter. Målet framåt är att trycka på mer för Switch Lite då företaget inte tror sig ha kommunicerat fördelarna tillräckligt kring den lilla handkonsolen.