iClouds användaravtal krånglar – måste godkännas många gånger

apple icloud loggad in webblasare 2021

Använder du iCloud i webbläsaren och märkt att användaravtalet måste godkännas gång på gång? Du är inte ensam – många användare rapporterar exakt samma sak.

  • Oklart varför problemet uppstår
  • Krånglar på bland annat Mac och Apple TV
  • Många användare måste logga in upprepade gånger

Att användaravtalet måste godkännas upprepade gånger är ett problem som drabbat användarna under flera veckors tid nu. Främst gäller det Mac-användare, men även de med Apple TV och potentiellt iPhone och iPad.


Läs mer: Apple förbättrar iCloud-nyckelringen med iOS 15.4

Det är oklart om de frekventa driftstörningar som drabbat iCloud den senaste tiden är relaterad till problemet med användaravtalet.

Klart är i alla fall att många även drabbas av ett annat problem. Nämligen att användarna uppmanas logga in på sitt Apple-konto upprepade gånger utan uppenbar anledning.

Vi vet att de i skrivande stund senaste beta-versionerna inte löser problemet med iCloud-inloggningarna eller användaravtalet.

Läs mer: Privat reläservice (VPN) på iCloud kritiseras av mobiloperatörer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.