I Am Legend får en uppföljare – med Will Smith i huvudrollen

I Am Legend

Om du är ett fan av filmen ”I Am Legend” så har vi en glädjande nyhet åt dig – det kommer en uppföljare. Och det är ingen mindre än Will Smith som spelar huvudrollen.

I den första filmen fanns två separata scenarion som gav Will Smiths karaktär olika slut. Den som alla känner till är så klart att huvudkaraktären i ett heroiskt avslut dör för att rädda andra. Men vad många inte vet är att han i det andra scenariot faktiskt klarar sig.

Och det är här som den uppföljande filmen till ”I Am Legend” tar vid. Istället för att gå sin egen, fria väg från originalhandlingen i boken som det vanliga slutet så lyckas Will Smith med det ofattbara och tar sig levande från zombiernas våld.

Filmtips: The Boogeyman – här är första trailern

Det är fortfarande många detaljer som saknas kring filmen. Vi vet exempelvis inte den övergripande handlingen. Känt är att filmen utspelar sig flera årtionden efter händelserna i den första filmen. Naturen har tagit ett stadigt grepp om världen och framför allt New York där händelserna i filmerna utspelar sig.

Manus är skriven av Akiva Goldsman som kanske är mest känd för mästerverket ”A Beautiful Mind” från 2001.

Andra filmer och serier som han står bakom är ”Star Trek: Picard”, ”Doctor Sleep”, ”King Arthur: Legend of the Sword”, filmserien ”Paranormal Activity”, ”Deep Blue Sea” och så klart ”I Am Legend”.

Filmtips: Scream VI: Här är första trailern (2023)

Just nu vet vi inte när efterföljaren kommer att släppas. Men det vore inte orimligt att tänka sig en premiär som är minst ett eller två år i framtiden.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.