Hyllade spelet Control är gratis på Epic Games Store (juni 2021)

Passa på – gratis fram till den 17 juni

control game 2021

Om du inte har spelet hyllade Control än så är det hög tid. Du kan nämligen skaffa spelet helt kostnadsfritt från Epic Games Store under en begränsad tid.

  • Kräver sin dator om du vill använda raytracing
  • Season Pass för bara 80 kronor (med två expansioner)
  • Slåss mot hemliga myndigheter och utomjordliga entiteter

Läs mer: Frostpunk är gratis på Epic Games Store

Control är gratis – du sparar 289 kronor just nu

Control har ett tämligen högt pris om du köper spelet via Epic Games Store. Normalpriset är 289 kronor, vilket är rejält saftigt jämfört med tredjespartssajter som Kinguin och Gamivo.

Med en kostnad just nu på 0 kronor så är det läge att slå till, oavsett om du vill ha spelet från början eller inte. Du har bara en kort tid på dig, fram till 17 juni. Därefter går priset upp på normalnivån.

Notera att det bara är grundspelet som är kostnadsfritt. Vill du ha Control Ultimate som inkluderar expansionerna The Foundation och AWE så kostar det en skön slant. Hela 379 kronor faktiskt.

Du kan även, vilket är mycket smartare, skaffa Control helt gratis fram till den 17 juni och köpa ett så kallat Season Pass för 80 kronor. Då får du båda expansionerna till ett mycket bättre pris.

Missade du erbjudandet? Du kan köpa Control billigare på Kinguin här.

control game 2021 raytracing
Control är riktigt, riktigt snyggt med raytracing aktiverat.

Berättelsen i Control är drivande och spännande

I Control spelar du som Jesse Faden som hamnar mitt i en konflikt mellan hemliga myndigheter och utomjordliga entiteter som korrumperar vår verklighet.

A corruptive presence has invaded the Federal Bureau of Control…Only you have the power to stop it. The world is now your weapon in an epic fight to annihilate an ominous enemy through deep and unpredictable environments. Containment has failed, humanity is at stake. Will you regain control?

Spelet är ett äventyrsspel med övernaturliga inslag och speciellt med raytracing aktiverat så kräver spelet en kraftfull dator för att verkligen

Lästips: Little Nightmares är gratis på Steam (maj 2021)

Control är ett uppvisningsspel för raytracing

På Epic Games Store rekommenderas att du har en Core i5-7600K eller Ryzen 5 1600X under huven. Till det vill du helst ha 16GB (!) RAM-minne och ett DX12-kompatibelt grafikkort. Epic Games lyfter fram GTX 1660/1060 alternativt Radeon RX 580 om du inte vill använda raytracing.

För raytracing måste du ha ett RTX 2060 eller kraftfullare i datorn.

Raytracing, även kallt strålspårning, är superhett inom gamingindustrin eftersom det kan lyfta den grafiska kvaliteten rejält. Och Control har lyfts fram som ett riktigt bra exempel på hur det ser rätt ut. 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.