Huawei Band 6 – träningsarmband i budgetklassen (2021)

Träningsarmband som vill vara en smartklocka

huawei band 6 vit 2021

Huawei Band 6 är ett nytt aktivitetsarmband med två veckors batteritid och en stor skärm. Ett alternativ till de populära modellerna i Fitbit-serien och snart ikapp smartklockorna i fråga om storlek och funktionalitet.

  • Stor skärm & smarta träningsfunktioner
  • Bra till träning, mindre bra som smartklocka
  • Bekvämt armband som INTE går att byta

Läs mer: Nytt aktivitetsarmband på gång – Fitbit Luxe


Huawei Band 6 har en stor, ljusstark AMOLED-skärm

Huawei Band 6 utmärker sig från föregångaren Band 5 med en 50 procent större skärm kallad FullView. Den är nu hela 1,47 tum och av typen AMOLED. Det betyder att skärmen är skarp, färgstark och har bra ljusstyrka.

Huawei använder FullView-skärmar i flera av företagets produkter. Namnet indikerar att bildskärmsförhållandet är så stort att merparten av framsidan är skärm. Med Huawei Band 6 är bildskärmsförhållandet 64 procent, vilket är 148 procent större än andra, tidigare träningsarmband i Huawei Band-serien.

Webbsajten Android Authority har recenserat Huawei Band 6 och skriver följande på sin webbsajt.

“Skärmen och hårdvaran till Huawei Band 6 är utmärkt. AMOLED-skärmen på 1,47 tum är skarp, ljusstark och är mycket bättre än skärmen i Fitbit Charge 4. Utrymmet är stort och jag saknar inte en större skärm när jag använder den. Jag tycker att Huawei har hittat guld här – Huawei Band 6 har den perfekta formfaktorn för ett träningsarmband.”

Du kan läsa hela recensionen här.

Under skärmen sitter ett stort batteri. Du kan få upp till två veckors användning på en laddning. Med fem minuters snabbladdning får du hela två dagars användning.

Huawei Band 6 använder flera typer av sensorer för att mäta och övervaka din hälsa.

Bland annat finns en pulsmätare som mäter din hjärtfrekvens. Det finns även en accelerometer som håller koll på hur snabbt du rör dig. Utöver det så kan Huawei Band 6 berätta hur bra du sover om nätterna, om du upplever stress och hur syremättnaden är i blodet.

Läs mer: Xiaomi Mi Band 5 – allt om aktivitetsarmbandet

Huawei Band 6 har senaste pulsmätartekniken i TruSeen 4.0

Huawei Band 6 använder Huawei TruSeen 4.0 som är en pulsmätarteknologi för exakt mätning av din puls. Du får realtidsmätningar under hela dagen samt på nätterna. Om din puls uppmäts på abnormala nivåer, både låga och höga, så får du en varning direkt på handleden eller i mobiltelefonen.

Det finns totalt 96 olika träningslägen så att du alltid kan ställa in din Band 6 till att mäta korrekt när du är aktiv.

huawei band 6 pink 2021

Sömnmätningen görs med hjälp av en teknologi som heter Huawei TruSleep 2.0.

Det är inte någon speciell hårdvara, utan så kallade algoritmer i mjukvaran som använder de olika sensorerna i Band 6 för att förstå hur bra eller dålig du sover. När du använder träningsarmbandet på natten sparas exempelvis puls och rörelsedata som du sedan ser i Huawei Health-appen på mobilen.

Det hjälper dig att förstå när på nätterna du rör dig som mest och hur tungt du faktiskt sover.

Mätning av syremättnaden i blodet görs kontinuerligt under dagen med 30-minutersintervaller. Du kan ändra så att mätningen sker mindre frekvent om du föredrar längre batteritid. Eller helt stänga av mätningen om du inte har någon nytta av den hälsodatan.

Läs mer: Här är nya Xiaomi Mi Band 6 – AMOLED-skärm, lång batteritid & lågt pris

Huawei Band 6 är bra för träning – mindre bra som smartklocka

En utmaning för Huawei Band 6 är att det är ett träningsarmband som försöker vara en smartklocka.

Du kan visserligen se inkommande samtal till mobiltelefonen och få aviseringar från exempelvis Gmail och Facebook/Messenger på skärmen. Men du har få valmöjligheter när du ska svara på dem. Och aviseringar kan inte expanderas så att du kan läsa allt direkt på skärmen.

Hemskärmen är också begränsad med ett fåtal urtavlor att välja mellan.

Det här är primärt ett träningsarmband och du bör ha det i åtanke när du skaffar det. Vill du ha något mer kompetent för aviseringar så är det en riktig smartklocka eller en träningsklocka som gäller.

Så mycket kostar Huawei Band 6

Det rekommenderade cirkapriset för Band 6 är 690 kronor. Enligt prisjämförelsetjänsten Prisjakt har lägstapriset hittills varit 540 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.