HomePod mini varnar när brandvarnaren ljuder

Apple HomePod mini
Foto: Apple

Apple har uppdaterat HomePod mini så att smarthögtalaren kan varna dig när brandvarnaren eller kolmonoxidlarmet larmar.

Om din brandvarnare, kolmonoxidlarm eller annat högljudt larm börjar låta så plockar mikrofonerna i Homepod mini upp det – och du får en avisering direkt i mobiltelefonen.

Lästips: Apple har aktiverat HomePod mini-högtalarens sensorer

Det är en perfekt lösning för dig som inte har skaffat en smart brandvarnare, men som skulle vilja få ett meddelande i telefonen om den börjar ljuda när du inte är hemma.

En annan nyhet är att de inbyggda sensorerna i HomePod mini nu även kan detektera kolmonoxid i luften. Och givetvis, du får ett meddelande direkt i din iPhone eller till en iPad när den upptäcker det.

Om du har en Apple Watch så kan du även få en avisering till den så klart.

För att göra det hela ännu bättre så stöds även möjligheten till videoklipp från kompatibla säkerhetskameror som är nätverksanslutna i hemmet.

Lästips: Nej, det är ingen ny HomePod mini är på gång

Funktionen heter ”Sound Recognition” och den aktiverades från Apples håll den 18 april och bör därmed fungera omedelbart.

En annan produkt som har liknande funktionalitet är Minut Point. Det är en larmprodukt som använder sensorer och smarta algoritmer för att se och höra i rummet utan en kamera – och som varnar dig om den exempelvis hör brandvarnaren eller en glasruta som går sönder.

Minut Point är främst designad för dig som hyr ut exempelvis lokaler, lägenhet eller stuga. Men den fungerar även för vanliga hem om du vill ha lite extra säkerhet med inbyggda mikrofoner, temperaturmätare, luftfuktighetsmätare och mer.

Läs mer om andra generationens Minut Point här.

Via Techcrunch

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.