Apple aktiverar HomePod mini-högtalarens sensorer med iOS 16.3 & iPadOS 16.3

Apple HomePod mini
Foto: Apple

Om du har en HomePod mini eller nya generationens HomePod så har du även en smart pryl som kan mäta både temperaturen och luftfuktigheten inomhus. Det finns faktiskt sensorer för det inuti högtalarna – men du kan inte använda dem. Inte riktigt än.

Sensorerna är vilande tills Apple släpper iOS 16.3 eller iPadOS 16.3. Med senaste versionen på din mobiltelefon eller surfplatta så kan du använa rösten för att kolla på temperaturen och luftfuktigheten med hjälp av röstassistenten Siri.

Du behöver även den senate firmware-uppdateringen till din HomePod-högtalare. Du kan inte själv installera den nya mjukvaran i dina högtalare, det sköts automatiskt när det finns en nätverksanslutning och du har din mobiltelefon eller surfplatta inom räckhåll.

Apple HomePod 2nd Generation
Foto: Apple

Fördelen med temperaturmätare och luftfuktighetsgivare inuti din smarthögtalare är att du kan använda dem för att kontrollera rådande klimat i hemmet och styra dina smarta hem-prylar på ett smidigare vis.

Exempelvis kanske du har smarta termostater och luftfuktare med HomeKit-stöd – och då kan du antingen manuellt röststyra dem eller låta automationen sköta allt. För hög temperatur i barnens rum? Låt smarta termostaten slå av värmen tills du når perfekt temperatur enligt din HomePod-högtalare.

Att sensorerna fanns i HomePod mini har varit känt länge. Bloomberg-reportern Mark Gurman rapporterade den nyheten redan i mars 2021. Att det har gått närmare två år innan funktionen aktiverades är anmärkningsvärt och vi vet inte varför det dröjt så länge. Sannolikt har Apple en långtgående agenda som vi inte känner till, men det är positivt att sensorerna nu aktiveras.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.