Nya HomePod (2023) kan inte stereokopplas med gamla HomePod från 2018

Apple HomePod 2nd Generation
Foto: Apple

En av de stora fördelarna med HomePod-serien är att du kan stereokoppla dem. Det gör att du får stereoljud när du exempelvis vill använda dem som högtalare till din TV med hjälp av mediaspelarna i Apple TV-serien.

Funktionen som är riktigt lockande ger ett betydligt fylligare ljud som snabbt fyller ett helt vardagsrum. Men viktigt att tänka på är att det bara gäller dig som har två högtalare ur samma generation. Du kan INTE ta en nya generationens HomePod och stereokoppla den med en första generationens modell.

Att skapa ett stereopar med HomePod kräver två av samma HomePod-högtalare, exempelvis två Homepod mini, två HomePod (andra generationen) eller två HomePod (första generationen).

Apple

Det betyder att alla ni som har en HomePod från 2018 ändå måste köpa två av senaste generationens modell om du vill ha stereoljud. Inte heller kan du använda en HomePod mini tillsammans med storebrorsmodellen, det blir tvärstopp direkt.

Apple Homepod mini
Nej, din Homepod mini kan inte stereokopplas med en HomePod. Foto: Apple

Tacksamt nog är hoppet inte helt ute för dig som har blandade HomePod-modeller i hemmet.

Du kan fortfarande använda dem tillsammans för att exempelvis spela musik i flera rum samtidigt. Eller när du vill använa dem som ett intercom-system och prata med andra som finner sig i en annan del av hemmet.

Som om inte det vore nog så kan du använda din HomePod mini som mätare av temperatur och luftfuktighet inomhus då den har samma smarta sensorer som nya HomePod. Det finns alltså bra anledningar till att hålla hårt i den även om du köper nya HomePod.

En annan fördel med HomePod mini är att den stöder både Matter och är en Thread Border Router, något nya HomePod inte gör fullt ut. Den klarar bara Matter.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.