Nest Thermostat får stöd för Matter

google nest thermostat 2023

Google har nyligen släppt en uppdatering för Nest Thermostat, vilket ger stöd för den nya standarden Matter.

Detta innebär att enheten nu kan fungera med Apple Home och andra kompatibla plattformar som stödjer Matter, utan att användare behöver använda sig av omvägar via exempelvis Homebridge. Notera dock att endast den nyare modellen av Nest Thermostat som lanserades under 2020 kommer att uppdateras med denna funktion.

För att använda Nest Thermostat med Apple Home krävs att användaren har uppdaterat till iOS 16.4 eller en senare version. Det är dock för närvarande oklart om tidigare versioner av Nest Thermostat kommer att uppdateras med stöd för Matter.

Uppdateringen har redan börjat rullas ut, men det kan ta lite tid innan alla enheter har uppdaterats. Även om Nest Thermostat nu är kompatibel med Apple Home, är det viktigt att notera att enheten ännu inte är anpassad för svenska lösningar för uppvärmning i hemmet.

Det går att köpa Nest Thermostat från svenska butiker. Tänk bara på att det är så kallad gråimport som gäller. Du får reklamationsrätt hos butiken, men räkna inte med något stöd hos Google.

Vad är Nest Thermostat?

Har du ingen aning vad det är för produkt eller varför den är så populär på de marknader där Nest Thermostat stöds officiellt? Här är en enkel genomgång av produkten:

Nest Thermostat är en smart termostat som utvecklats av Nest Labs, ett företag som numera ägs av Google. Termostaten är utformad för att hjälpa användare att spara energi och pengar genom att övervaka temperaturen i hemmet och optimera uppvärmningen och kylningen baserat på användarnas beteende och preferenser.

En av de mest uppskattade funktionerna hos Nest Thermostat är dess självlärande förmåga. Detta innebär att termostaten kan lära sig användarnas schema och vanor, och automatiskt anpassa sig efter dessa. Den kan även anpassa sig efter årstidernas skiftningar och kan till och med koppla upp sig mot en mobiltelefon för att avgöra när en användare kommer hem eller går iväg.

Nest Thermostat är också en del av Nest-ekosystemet, som inkluderar andra smarta enheter för hemmet, såsom övervakningskameror och brandvarnare. Användare kan styra Nest Thermostat och andra enheter med hjälp av Nest-appen, vilket gör det möjligt att övervaka och kontrollera hemmet från en och samma plattform.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.