Home Connect Plus stängs ner – upphör 30 juni 2023

smartphone hands dark priscilla du preez unsplash

Home Connect Plus-tjänsten kommer att upphöra den 30 juni 2023, vilket innebär att användare måste hitta andra alternativ och ladda ner eventuell data innan dess. Användare rekommenderas att agera i god tid.

Bakom beslutet ligger den utmanande ekonomiska marknadssituationen, trots att Home Connect Plus lyckats skapa en användarcentrerad smart hemlösning med många registrerade användare och enhetspartners.

Lästips: Ny smarta hem-hubb från Xiaomi – Smart Multimode Gateway 2

Home Connect Plus lyckades med att bygga en användar-baserad smarta hem-lösning med många registrerade användare och partners. Dessvärre, på grund av den utmanande marknadssitutionen så har det beslutats att stoppa investeringar i Home Connect Plus.

För att underlätta övergången erbjuds en appuppdatering som gör det möjligt för användare att ladda ner sin data, inklusive automationer. Dock kommer automationerna inte att vara direkt kompatibla med andra plattformar.

Notera att Home Connect-appen, som används av företag som Bosch, Siemens, Gaggenau, Neff, Solitaire, Thermador, Balay, Constructa, Pitsos och Profilo, kommer att fortsätta fungera som vanligt.

Lästips: Hackad på SVT Play – kan ditt smarta hem bli hackat?

På supportsidan för Home Connect Plus finns viktig information åt alla användare. Här står bland annat att Home Connect Plus-appen och tjänsterna går att använda fram till slutdatumet. Efter den 1 juli 2023 är både appen och berörda tjänster permanent oåtkomliga.

Och nej, Home Connect som är en separat lösning från Plus-modellen kommer inte att läggas ner. Den fortsätter precis som tidigare med sin Home Connect-app.

Via home-connect-plus.com

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.