Spotify har nu stöd för widgets på hemskärmen & låsskärmen (iOS 16)

Spotify logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Spotify har nyligen uppdaterats för att stödja iOS 16-widgets, vilket innebär att användare nu kan snabbt och enkelt komma åt sin musik från låsskärmen eller hemskärmen på sin iPhone eller iPad.

Innan uppdatering var Spotify-stödet för iOS-systemintegrationer betydligt mer begränsat och hade bara stöd för grundläggande funktioner som ”Now Playing”.

Apple introducerade den anpassningsbara iOS 16-låsskärmen förra året, vilket har visat sig vara en av företagets största framgångar. Andra musikappar, som Tidal, har sen tidigare lanserat stöd för iOS-widgets, inklusive stora och små varianter som ger snabba genvägar till bland annat uppspelningen av musik och poddar.

För att använda Spotifys nya widgets så uppdaterar du Spotify-appen till version 8.8.26 eller senare på App Store.

Spotify-widget på låsskärmen till iOS 16
Foto: Spotify

Spotify är en direkt konkurrent till Apple Musik och relationen med Apple har varit minst sagt ansträngd de senaste åren.

Trots det har de båda bolagen samarbetat för att erbjuda stöd till Car Play och för att släppa en Watch-app till den populära Watch-serien med smartklockor.

För att ställa in den nya Spotify-widgeten följer man samma steg som för andra tillgängliga widgets. Widgeten stöder både stora och små alternativ för hemskärmen och låsskärmen.

Nu hoppas vi bara att Apple öppnar upp låsskärmen för betydligt större och mer informativa widgets. Att bara kunna ha fyra små ikoner är minst sagt begränsande, men vi vet att Apple arbetar på interaktiva varianter som kan göra upplevelsen bättre. Exakt hur återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.