Källa: Interaktiva widgets med iOS 17

ios 16

En anonym person har avslöjat potentiella nya funktioner som kommer till iPhone med iOS 17.

Dessa inkluderar förbättringar av sökfunktionen, Dynamic Island, Kontrollcenter och mer. Den kanske mest intressanta och spännande nyheten är att Apple undersöker möjligheten till så kallade ”interaktiva widgets”.


Lästips: iPhone-modellerna som får iOS 17 (hela listan)

Avancerade widgets är hett efterlängtade

Exakt hur dessa interaktiva widgets fungerar vet vi inte än, men enligt källan ska de finnas till både hemskärmen och låsskärmen. Den stora skillnaden mot dagens widgets är att de har dynamiskt innehåll med olika reglage och liknande.

Det betyder sannolikt att du exempevis kan ändra volymen för specifika appar direkt från låsskärmen bara genom att dra med fingret. Eller att ”skrubba” vilket betyder att du flyttar dig framåt eller bakåt på en tidslinje när du lyssnar på musik, poddar eller dylikt.

Widgets på hemskärmen introducerades med iOS 14 och erbjuder för idag mycket begränsad funktionalitet.

Vi ser fram emot mer avancerade och framför allt större widgetar på låsskärmen då dagens lösning är minst sagt begränsande. Åtminstone jämfört med vad senare versioner av Android erbjuder.

Lästips: iOS 16.5 testas internt hos Apple – innan iOS 16.4 släppts

Oklart om källan har rätt om interaktiva widgets

Det är inte fastställt huruvida interaktiva widgets faktiskt kommer med iOS 17 eller inte.

Det som talar till nyhetens fördel är att samma källa var den som helt korrekt gissade att Dynamic Island skulel släppas med iPhone 14-serien. Det som talar emot är att källan inte har någon längre historik av tillförlitlig information. Vi får helt enkelt avvakta och se.

Vår förhoppnings är att det verkligen kommer interaktiva widgets till iOS 17. De som finns idag är så starkt begränsade, inte minst i Sverige, att de i princip bara kan ses som enkla länkar, vilket så klart är livlöst och tråkigt.

Apple har länge kritiserats för ett tråkigt iOS och vi hoppas att iOS 17 blir det första stora steget mot något riktigt spännande.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.