iOS 16.5 testas internt hos Apple – innan iOS 16.4 släppts

iOS 16

Med iOS 16.5 får vi den sista stora uppdateringen till iOS 16 och mjukvaran testas just nu internt hos Apple.

Nyheten om att Apple redan idag arbetar med iOS 16.5 kom redan veckorna innan iOS 16.4 ens är redo att släppas.

Faktum är att iOS 16.4 inte väntas komma förrän kring mars eller april. Om det stämmer så kan iOS 16.5 inte förväntas dyka upp förrän maj eller juni.

Bland nyheterna som vi har att vänta oss finns bland annat följande:

  • Förbättrade säkerhetsfunktioner till iMessage-appen
  • Stöd för Apple Pay Later
  • Stöd för sparkonto till Apple Card
  • Apple Music Classical-appen släpps

Exakt vad som kommer återstår att se. Listan ovan är en gissning utifrån de uppgifter som släppts tidigare och det är idag bara Apple som vet vad iOS 16.5 innehåller.

Lästips: Så kraschar du Mejl-appen i iOS 16 (och så löser du problemet)

Om vi ska hoppa hela vägen till iOS 17 som introduceras först under årets senare del så pratas det om en riktig guldklimp, nämligen nya generationens CarPlay. Du som har eller skaffar en ny bil med stöd för andra generationens CarPlay får en djupare integration med bilens funktioner – bland annat med stöd för flera skärmar, större möjlighet att göra skärmarna personliga och mer.

Mer information om iOS 16.5 och iOS 17 är att vänta inom kort.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.